fbpx

Se spune că femeile investesc mai puțin și mai târziu decât o fac bărbații, însă randamentul lor este mai mare, pentru că gândesc mai strategic și sunt mai cumpătate. Evident, pentru cele care încă se întreabă: “De ce să mă apuc de investiții?” sau “De unde să fac rost de bani pentru investiții?”, vă spunem atât: puținii bani pe care îi aveți sunt foarte buni pentru investiții și vor munci pentru voi astfel încât să nu fiți nevoite să munciți și după vârsta de pensionare. 🙂

Aveți mai multă încredere în voi și treceți de cealaltă parte a unei tranzacții. Fiți voi cele care sunteți plătite și nu cele care plătesc.

Iată și câteva sfaturi care să vă ușureze acest nou început de investitoare.

1. Cumpărați când piața este jos. Acum, de exemplu, este jos, așadar ar fi un moment bun pentru investiții. Și nu vă speriați că este jos, pentru că este ciclică și întotdeauna își revine, iar randamentul este peste inflație.

2. Fiți constante, consecvente. Nu vă opriți după prima sau a doua lună. Sumele, cât ar fi ele de mici se vor aduna, în timp.

3. Diversificați portofoliul. Nu vă puneți ouăle în același coș. Dacă unul dintre elementele din portofoliu sunt jos, altele vor fi sus și tot așa.

4. Nu țineți niciodată banii cash. Bani se devalorizează. Ba chiar cu cât sunt mai mici sumele cu atât se vor devaloriza mai repede, așa că profitați, mai bine și investiți-i.

5. Nu uitați care este împărțirea corectă a bugetului familiei, ca să știți cât vă permiteți să investiți. Regula de buget este 50% pentru cheltuielile curente (mâncare, rată, chirie, transport facturi etc), 20% pentru investiții/economii și 30% pentru plăceri/distracție.

6. Investiți doar ceea ce puteți pierde. Adică, în eventualitatea în care să spunem că povestea cu investițiile merge prost și pierdeți banii, asigurați-vă că pierderea lor nu vă va da viața peste cap.

7. Investiți doar în ceea ce înțelegeți și feriți-vă de zvonuri precum “profituri rapide și mari”. Cel mai probabil sunt “plase” sigure. Așa că mai bine vă documentați personal despre investițiile pe care vreți să le faceți.

8. Fiți realiste

9. Aveți curajul să spuneți “Stop joc!” când începeți să pierdeti. Nu la prima strigare, evident, pentru că, așa cum spuneam și mai sus, piața e ciclică și își revine, dar este important să stiți și când să spuneți stop.

10. Faceți primul pas și apoi învățați din mers. Începeți cu sume mici. Chiar și 100 de lei pe lună sunt suficieți acum pentru a putea începe o investiție.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau