fbpx

Și în această săptămână a mers Adrian Măniuțiu la Neatza cu Răzvan și Dani ca să vorbească despre bani, spre binele nostru, al tuturor. Pentru că a vorbit despre rambursarea creditelor.

Desigur, Adrian Măniuțiu nu s-a dezis de sine și a optat, pentru a multa oară, pentru prudență. Este o perioadă tulbure pe plan mondial, deci grija pentru bani și pentru cheltuieli este cât se poate de justificată.

Aceasta pentru că situația economică globală poate avea impact și asupra băncii, care va încerca să-și mențină profitul, nu neapărat în beneficiul nostru.

Și, lăsând la o parte abordarea macro, să vedem ce putem noi face:

1. Să fim atenți la ce dobândă alegem, fixă sau variabilă. Pe site-ul Asociației Române a Băncilor este un quizz care ne testează cunoștințele financiare și cu ajutorul căruia putem să evaluăm dacă suntem suficient de bine informați pentru a face alegeri financiare corecte, dar și care este capacitatea financiară proprie.

Dacă nu vrem să avem surprize în decursul perioadei în care returnăm creditul, putem opta pentru dobânda fixă. Totuși, pot exista momente când dobânda fixă este mult mai mare decât cea variabilă.

2. Modul de rambursare – dacă ratele sunt egale sau descrescătoare.

În cazul ratelor egale, totul este foarte predictibil. Au fost făcute și niște calcule în studio, dar vă lăsăm să vedeți înregistrarea. Când ratele sunt descrescătoare, rata din perioada inițială e mai mare și conține o dobândă mai mare. Ratele descrescătoare sunt o variantă bună mai ales dacă vizăm o rambursare anticipată.

Mai multe informații aflați din înregistrare.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau