JUST GO & DO IT! Be a ChangeMaker. O zi cu Ashoka România, la București.
O zi extraordinară, care te inspiră, te incarcă, te motivează, o zi pe care am petrecut-o alătri de Ashoka România & Friends – de mai bine de 30 de ani, Ashoka se remarcă drept prima organizaţie globală în sprijinul antreprenoriatului social. Au fost cu noi și doi Ashoka Fellows minunați, Tristram Stuart & Dennis Karpes, în timp ce Markus Freiburg ne-a lămurit în chestiunile legate de finanțare. De la soluții care pot diminua semnificativ food-waste-ul până la stoparea deșertificării și până la soluții de reîmpădurire, antreprenoriatul social poate fi parte din rezolvarea ecuației capitaliste moderne din secolul 21.
TRISTRAM STUART
Cum a devenit RISIPA DE MÂNCARE o punte de interconectare antreprenorială mondială? Cum a schimbat risipa de mâncare politici guvernamentale la nivel internațional? Tristram Stuart, fondator „Feedback” și Ashoka Fellow, ne-a răspuns și, mai mult decât atât, ne-a explicat cum poate fiecare dintre noi să contribuie la stoparea risipei de hrană.
CORINA MURAFA
Tu ce știi despre antreprenoriatul social? De fapt, știi exact ce este acela un antreprenor social? Corina Murafa, director Ashoka România, spune ca sunt un fel de perle, greu de găsit. Dar… știi ca și tu poți fi unul?
ADRIAN MANIUTIU
Este cumva de datoria antreprenorilor să întoarcă și către societate o parte din ceea ce produc și primesc la rândul lor. Un capitalism modern poate fi (re)echilibrat doar prin forța antreprenoriatului social, spune Adrian Măniuțiu.
DENNIS KARPES
Just dig it! Pe cât de simplu sună îndemnul, pe atât de VITAL este în anumite zone ale planetei. Este proiectul de reînverzire a Africii. Probabil că nu știai despre el, așa cum nu știai nici că poți să contribui și tu – chiar și de la distanță – sau poți afla cum l-ai putea replica, aici, la noi. Dennis Karpes, inițiatorul proiectului și Ashoka Fellow, povestește despre cum cea mai veche tehnică – săpatul cu lopata – poate salva un continent întreg.
ANTREPRENORIATUL SOCIAL
Antreprenoriatul are puterea de a schimba lumea la nivel social, nu doar de a pune în mișcare economia unei țări. Ashoka este organizația care vrea să crească atât gradul de conștientizare cât și cel de implementare… și nu oricum, ci prin exemple vii, care se bucură de un success planetar.
MARKUS FREIBURG
Antreprenoriatul social presupune, printre altele, și rezolvarea problemei resurselor financiare. Și știm că ăsta este un subiect sensibil. Ei bine, de unde facem rost de bani ca să susținem cauze nobile? Markus Freiburg, fondator și managing director FASE, ne-a dat câteva ponturi.
CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE
LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360
#EM360 #EM360Studio #EM360cuAdiManiutiu
#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360
DESPRE AHOKA ROMANIA: Echipa noastră susţine munca comunităţii de Fellows în Austria, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia. Din 2016, Ashoka a început activităţi şi în România. Alături de colegi din toată lumea, echipa noastră lucrează la nivel regional şi local pentru a răspunde provocărilor cu care antreprenorii sociali se confruntă. Noi creăm un ecosistem în care aceşti schimbă – lume pot să se dezvolte: un mediu în care există un cadru de reglementare accesibil, în care antreprenorii sociali au vizibilitate iar planurile lor de schimbare socială sunt susţinute prin cunoştinţe practice, parteneriate strategice, coaching, resurse financiare, idei şi angajament pe termen lung. http://ashoka-cee.org/romania/despre-noi/
DESPRE AHOKA GLOBAL: https://www.ashoka.org/en-us