fbpx

Știți cumva dacă șeful clasei pe care lgati avut în școală a devenit leader sau nu? De fapt, întrebarea de astăzi este cum recunoști un leader? Sunt ceva semne clare care ne ajută atunci când stăm față în față cu un o altă persoană să ne dăm seama și sa spunem: aaa, da, vorbesc cu un leader. Și încă ceva: lider ne naștem sau putem lucra la asta? Ne răspunde Aurelian Ciocan, specialist în discursuri publice.

După părerea voastră, ce-i trebuie unui om ca să fie lider? … Completați voi spațiile punctate și apoi confruntăm atributele voastre cu cel dat de un specialist ca fiind extrem de important pentru orice lider sau „wanna be”.

Notorietatea Papei credeți că se datorează faptului că el este: A) un adevărat lider spiritual? B) specialist în comunicare? Să fie A, să fie B, să fie un cumul? Am profitat și noi de momentul istoric al vizitei la noi, dar și de prezența specialistului în discurs public Aurelian Ciocan la noi la EM360, pentru a despica puțin firul în 4. Vrem să ne aliniem și noi cu liderii lumii care fac analiză pe procentul ridicat de notorietate al Papei și care vor să-i afle rețeta succesului. PS: Și noi vrem rețetaaaa!!! 

„Minciuna are picioare scurte!” Da, știu, sună aproape clișeic. Și nici nu vreau să vorbim despre cât de bine sau rău este sa minți. Vreau să abordam în schimb o altă întrebare: în ce măsură poate minciuna să salveze sau să îngenuncheze un om? Adică există situații în care minciuna poate să fie și „nobilă”? Aaa, nu v-am spus, dar analiza e făcută pe politicieni. 

„Eram un prost. La vârsta când Eminescu scria „Luceafărul”, eu jucam ţurca marxistă. Eram atât de năuc încât visam să dărâm Bucureştiul din temelii şi să construiesc altul în loc, mai măreţ şi mai durabil decât Piramidele. Şi asta în numele luptei revoluţionare între nou şi vechi.” Petre Țuțea Deși anii au trecut și generațiile de politicieni s-au tot schimbat, parcă nevoia de a reface Bucureștiul din temelii a rămas. Ba mai mult! Unii simt nevoia refacerii României din temelii. Lupta dintre vechi și nou se dă dintotdeauna, dar deznodământul stă până la urmă în mâna romanului, a cetățeanului, a alegătorului. Ce semnale a primit clasa politică (veche și nouă) din România? Am vorbit despre ele cu Aurelian Ciocan, specialist în comunicare publică.

Cine pe cine conduce după alegeri? Politicienii pe votanți sau votanții pe aleși? E clar că e un răspuns cu dus și întors, dar problema principală este că după fiecare rundă de alegeri și după fiecare tură de promisiuni electorale comunicarea între politicieni și societate se duce de râpă. Mai toți câștigătorii de funcții se așează confortabil în fotoliile din care timp de 4 ani nimeni nu-i va mai deranja. Eheee, dar vremea schimbării bate la ușă, pentru că din urmă vin puternic și „practicanții”, adică oamenii care pun mâna la treabă. Ei sunt noua generație de politicieni și de lider politici. Cum facem deci să îi înmulțim repede?

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

Share.

Comentariul tau