fbpx


Problema reală nu e reprezentată de faptul că, mai mult sau mai puțin politic, coaliția de guvernare dă dovadă de exces de “creativitate fiscală”. Până la urmă, nu le interzice nimeni să aibă idei – e dreptul lor. Problema uriașă e dată însă de faptul că panseurile economice, tot mai dezordonate în ultima vreme, nu se discută, transparent și în detaliu, cu mediul de afaceri.

Antreprenorii, industriașii, managerii, angajații sunt cei care, prin munca lor de zi cu zi, pun rotițele angrenajului economic în mișcare. Tot ei alimentează bugetul de stat, ei oferă “anvelopa” (nu pot să nu râd când aud această exprimare) financiară în baza căreia politicul se angajează în promisiuni de redistribuire (mai mult sau mai puțin realiste), bătându-se cu pumnii-n piept că ei cresc pensiile și salariile. Foarte bine, doar că acești bani vin din economia reală – și atunci nu e normal să ai consultări ample și studii de impact înainte să treci chestiuni majore în programe și strategii de guvernanță publică? Cu atât mai mult, într-o chestiune foarte complexă așa cum e și trecerea la un sistem generalizat de impozitare a C.A.

Dincolo de faptul că impozitul pe CA e, tehnic și juridic vorbind, (aproape) imposibil de implementat, e și lipsit de logică. Dacă nu e oferit doar ca alternativă de nișă – mă tem că nu e doar o măsură care ar putea să incurce rău firmele, dar și una care să adune mai puțini bani în pușculița bugetară. Aflați din acest video care sunt argumentele și rațiunile și formați-vă propria părere.

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Share.

Comentariul tau