fbpx

Efectele pandemiei se vor răsfrânge rapid asupra întregii economii, chiar dacă acum în prima linie de front sunt doar câteva sectoare economice. Pentru a contracara o „coronacriză” economică, statul trebuie să intervină cu măsuri complete și simple cât mai rapid.

„Mă tem de un val uriaș de concedieri, de un val uriaș de instabilitate socială. Statul trebuie să ne dea încredere”, spune Adi Măniuțiu. Prima urgență este convertirea economiei productive sau a companiilor prestatoare de servicii într-o zonă strict necesară acum, precum fabricarea măștilor de protecție, echipamente pentru spitale etc. Totodată, băncile trebuie să înțeleagă să lase „sângele” economiei, adică banii, să circule.

Carantinarea forțată a economiei trebuie să se facă cu finanțarea statului.

Economia nu poate funcționa izolat, așa că e nevoie ca banii să circule cu orice preț, altfel nu vom avea ce să reconstruim și repornim după ce această criză va trece.

„În zilele acestea, panica pare de bun augur pentru protejarea sănătății. Pe de altă parte, panica în business nu e bună, pentru că firma care se închide astăzi și se decuplează de la restul economiei e o firmă care moare”, spune jurnalistul Daniel Apostol.

De aceea e nevoie de solidaritate, iar cei care pot să muncească mai mult în această perioadă trebuie să o facă. Statul va trebui să facă același lucru, restructurând cheltuielile bugetare, precum cele cu salariile bugetarilor.

Urmăriți întreaga discuție de astăzi de la EM360 LIVE, sub tema „Cea mai neagră săptămână. Metastazele economice ale Coronacrizei”, care l-a avut ca invitat pe Adrian Negrescu, owner și consultant FRAMES.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau