fbpx

În primul rând trebuie să știti că unul nu-l exclude pe celălalt. Unul este pentru sume consistente, împrumutate pentru perioade mai lungi, altul este pe termen scurt, pentru sume mai mici și obtenabile imediat. Depinde doar de circumstanțe pe care urmează să îl alegeți.

Imaginați-vă următorul exemplu: ca să ajungeți din București într-un alt oraș european veți alege să mergeți cu avionul, nu cu taxiul. Corect?

Dar dacă vreți să ajungeți de la Piața Unirii până la Piața Victoriei veți alege taxiul, în locul unui zbor cu elicopterul. Așa-i?

Ei, pe exemplul acesta de oportunitate și potrivire se bazează și diferența majoră dintre bănci și IFN-uri când ne referim la credite.

Un alt aspect foarte important de reținut este prețul creditului.

Este cumva normal ca o nevoie mai mică acută, satisfăcută imediat printr-un credit IFN, să „coste” procentual mai mult, în timp ce un credit făcut la bancă, verificat mai profund, pentru o sumă mai mare, cu perioadă de rambursare mult mai lungă, să vă coste în final, procentual, mai puțin.

E corect ce ați înțeles, aici ne referim la dobândă. Ea este cheia oricărui calcul înainte de a opta pentru o bancă sau pentru o Instituție Financiară Nonbancară, așa că este recomandat să calculați impactul financiar pe termen lung (DAE = costul total anualizat al împrumutului), în loc să vă lăsați pradă nevoii acute de bani. Și, cine știe, la o analiză mai detaliată, poate chiar constatați că cel mai bine e să vă abțineți de la a face un credit. 🙂

Mai jos aveți un clip video cu explicații mai detaliate ale avantajelor și dezavantajelor unor astfel de credite.

Click and enjoy!

 

Iar pentru cei care sunt foarte, foarte ocupați, am pregătit și un video scurt de doar 2 minute. Enjoy!

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau