fbpx

Suntem la coada clasamentului când vine vorba de spații verzi per cap de locuitor (la un moment dat vreau sa scriu ca stăm foarte bine la ceva, in orice fel de clasament despre bună-starea oamenilor). Avem o capitală gri pe care stau și mă întreb cum putem să o înverzim, cum putem să ne mai facem rost de niște oxigen, până la urmă. Avem vreo șansă să înverzim Bucureștiul este întrebarea? Inocențiu Voinea, consilier local, pe care l-am mai tot avut invitat și a avut idei pertinente, încearcă să îmi/ne răspundă și de această dată.

De ce nu functionează lucrurile în administrația publică? NU, nu este o întrebare retorică. Avem un răspuns pertinent chiar de la … ATENȚIE! un fost jurnalist, actual consilier local. Deci un om din interior. Își menajează Inocențiu Voinea “colegii” din consiliu prin răspunsul său? DELOC!

CE AU DE ÎNVĂȚAT FUNCȚIONARII PUBLCII DE LA CANOTORI? (Ohooo! :))) ) Să vâslească în aceeași barcă, dar, MAI ALES, în același timp! Altfel… performanța și rezultatul s-au dus pe apa sâmbetei… Despre cum își asigură puterea “perpetuarea speciei” la conducerea țării când unul trage hăis și altul cea am vorbit cu Inocențiu Voinea, consilier local la Sectorul 3.

Am profitat de prezența lui Inocențiu Voinea la noi în studio ca să aflu care sunt prioritățile administrative ale unui ales local. Care a fost top 5 și în ce măsură sunt ele realizabile? Vă las mai jos video. De preferat să urmariți până la capăt, ca să vedeți viziunea unui tânăr politician (spun tânăr pentru că a coborât în teren de curând de la masa presei, după ce a criticat rând pe rând guvernele și administrațiile, cu gândul de a resuscita administrația, atât cât se poate).

Unde văd unii dintre politicieni Bucureștiul peste 10 ani? RĂSPUNS REAL: tot aici… Cum se traduce războiul dintre putere și opoziție pentru noi? În ce condiții putem construi o țară sustenabilă? În ce condiții pot face un spital împreună opoziția și puterea? În interesul cui se stabilesc obictivele în administrația publică? Întrebări care poate par retorice, dar am încercat să le obținem fiecăreia răspuns.

Cum trebuie să arate noua generație de politicieni, dar și ce viitor mai au în România, și nu numai, politicienii cu ștate vechi care nu vor să renunțe la vechile metehne? Am povestit cu Inocențiu Voinea, fost jurnalist și politician din generația nouă și vizionară.

De unde pornește de fapt problema traficului aglomerat? De la autorități sau de la noi? Eu zic că și, și. Sigur că primăriile nu au o viziune în ceea ce privește mobilitatea urbană, dar clar nici noi nu suntem dintre cei mai civilizați. Noi ne și ghidăm mult după vorba din popor “regulile au fost făcute ca să fie încălcate”… Iar, sincer, statului îi convine de minune situația, pentru că în felul acesta dacă vrem să îi batem obrazul ne dă peste nas imediat cu comportamentul nostru. Ideea e că trebuie găsită o cale de mijloc. Despre soluții smart pentru a ne mișca pe șosele am vorbit cu Inocențiu Voinea, consilier local la Sectorul 3.

Cel mai neașteptat răspuns la întrebarea “Ce ai face dacă ai fi Dumnezeu pentru o zi?” a venit de la un consilier local. Nu, nu vrea să revoluționeze administrația publică. E un răspuns scurt și, mă repet, total neașteptat! Merită să vă deconectați un minut… și apoi să rămâneți alte câteva minute pe gânduri. 🙂 Ce ar face Inocențiu Voinea dacă ar fi Dumnezeu pentru o zi:

Sunt pregătiți politicienii bucureșteni să renunțe la 7 găleți de smântână (aka primării) și să rămână doar cu una singură? Voi ce părere aveți? Ne e mai bine cu 7 primării sau ar fi mai bine doar cu una? Nu e o întrebare capcană. Știu că tentația este să spunem că ar fi maibine cu una, dar poate varianta asta are și minusuri. Poate, repet! Inocențiu Voinea, liberal convins, crede însă că unificarea administrației Capitalei este prioritară pentru viitorul bucureștenilor.

Avem un Masterplan pe transporturi. Și cam asta e ceea ce știu 90% dintre români despre el: că îl avem. Bun! Și cum rămâne cu obiectivele lui, cu finanțarea lui, cu viziunea, cu infrastructura, cu legăturile noastre cu Europa? La întrebările astea așteptăm răspuns azi, mâine, zilele astea… Mă rog, ideea e că așteptăm mult și bine. Bine, unii ar putea să ne întrebe de ce ne tot agităm? De parcă Bucureștiul n-ar avea variante să se lege cu alte capital europene și altfel decât pe autostrăzi. AVEM DUNĂREAAA! Adică venim cu barca frumos de la Viena sau de la Budapesta până la Constanța si apoi avem autostradă fix până în București! Hai că se poate! Ironia îi aparține lui Inocențiu Voinea, dar mi-o însușesc și eu…

Cu cât crește calitatea învățământului într-o școală cu un gard mai înalt? Vă așteptați la o “ghicitoare” bună? Ei bine…nici măcar eu nu am putut să găsesc o ghicitoare atât de bună! Este, din păcate, o întrebare tristă desprinsă din realitatea în care pentru administrația publică gardurile școlilor au devenit noile borduri de “supt” bani publici.

Cine blochează proiectele de mobilitate urbană? Unde se rupe firul și cine vrea să fim prizonierii mașinilor, în timp ce europenii evoluați se plimbă frumos pe biciclete sau cu tramvaiele și cu autobuzele din dotare (evident, fără să facă o viață în trafic până la destinație)? A încercat să facă puțină lumină Inocențiu Voinea, consilier local la Sectorul 3.

De unde vine schimbarea când vine ea? De fapt… Chiar vine schimbarea? Are administrația din România șansa unui reset? Inocențiu Voinea, actual consilier local, spune cu toată convingerea: DA! Și nu, nu are un răspuns politicianist, ci unul pertinent, al unui fost jurnalist coborât în teren de la masa presei.

Dragilor politicieni și dragilor funcționari publici, îmi pare rău să vă spun, dar… FUNCȚIILE PUBLICE NU SUNT STAGII DE PRACTICĂ! Școala și practica le faceți înainte să ocupați poziții publice/bugetare. Teoretic! Practic…voi încă faceți practică pe banii noștri. Avem șanse să scăpăm de metehnele astea vechi? Da, cu oameni noi! Atenție însă că și cu noul ăsta e cu dus și întors… Nou, nou, dar cât de nou poate să fie un om nou? Că doar nu luăm niște proaspeți absolvenți și le dăm executivul pe mână. Am răspuns la dilema asta împreună cu un om nou din administrația publică. Inocențiu Voinea, antreprenor și fost jurnalist, nou cosilier local la Sectorul 3. (Mă rog, este la al doilea mandat, dar nou în sensul de minte proaspătă și cu viziune.) Avem 3 atribute ale unui om nou.

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau