Care sunt primele semne și cum se manifestă hărțuirea la locul de muncă? Cum putem să ne dovedim nevinovația atunci când raportăm un caz hărțuire morală la locul de muncă si ce efecte psihologice se resimt în timp, în urma unei situații de abuz?
Hărțuirea este o forma de violență, un tip de comportament ce, în timp, îți provoacă stres, te face să te simți umilit, șantajat sau chiar amenințat. Violența și hărțuirea la locul de muncă reprezintă un fenomen larg răspândit și persistent în întreaga lume.
Mai mult de una din cinci persoane s-a confruntat cu violență și hărțuire morală sau sexuală la locul de muncă, fie că este vorba de violență fizică, psihologică sau sexuală.
În acest material vom urmări mărturia emoționantă a unui angajat, care, din disperare, și-a căutat dreptatea la instituțiile statului. Acesta, de teama de a nu-si pierde jobul dar și demnitatea, a ales sa lupte. Ce a urmat?
In această ediție a emisiunii “Arta Combaterii Discriminării”, vom dezbate un caz real de hărțuire la locul de muncă, unde, alături de invitatele mele, doamna psiholog Cristina Podgoreanu si doamna avocat Gabriela Cristea, vom oferi soluții și instrumente legale la care pot apela victimele.