fbpx

Ce trebuie să știe copiii noștri despre bani? Cine le face educație financiară celor mici? Școala sau părinții? Știu părinții cum să îi învețe pe copii să gestioneze banii corect în viață? La ce vârstă începem să economisim?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care au răspuns invitații speciali ai dezbaterii „Idei cu Lei”, găzduită de EM360, cu sprijinul ASF.

De cele mai multe ori chiar părinții par să fie frâna în educația financiară și antreprenorială a celor mici, pentru că în cazul lor cel mai bine funcționează exemplul personal, spun specialiștii.

De aceea este extrem de important ca adulții să conștientizeze impactul major al propriului comportament financiar. Și printre primele noțiuni pe care trebuie să și le însușească, pentru a le transmite generațiilor următoare, sunt valoarea în sine a muncii și faptul că nu trebuie să cheltuim tot ce avem. Mai mult decât atât, organizarea și disciplina financiară pot fi construite pe 4 piloni: vis, obiectiv, strategie și execuție.

Pentru a susține sfaturile importante legate de nevoia de educație financiară timpurie, mai multe personalități au expus exemple personale din copilărie, care i-au ajutat, ulterior, în viața de adulți, să se raporteze corect la bani:

Varianta integrală a emisiunii „Idei cu Lei”:

„Idei cu lei” este o dezbatere interactivă specială EM360, parte din Global Money Week, realizată cu sprijinul partenerului instituțional Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau