O nouă ediție din seria „Digital Up – Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri”, cel mai amplu proiect național dedicat digitalizării, ca unică soluție pentru o creștere de business sustenabilă și accelerarea gradului de competitivitate al IMM-urilor, va avea loc joi, 26 ianuarie, începând cu ora 11:30, la Grand Hotel Bucharest.
Peste 500 de reprezentanți ai companiilor românești și 60 de speakeri au luat parte la primele trei ediții ale proiectului, ce au avut loc în 2022 la Constanța, Brașov și Iași. Cei prezenți activează în medii diverse: instituțional, antreprenorial, start-up-uri. Împreună, toți cei ce au participant la evenimente, au reușit să deschidă noi perspective de adaptare la transformarea digitală și să descopere oportunități extraordinare de dezvoltare a business-urilor la nivel național, dar și global.
Proiectul „Digital Up. Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” este inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)* împreună cu Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), în parteneriat cu Visa și Wingate Project, susținut de Vodafone Business și moderat de către Alessandra Stoicescu.
Conferința va fi deschisă de Excelența Sa, Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. Discuțiile se vor desfășura apoi în două paneluri, la care au confirmat participarea domnul Sabin Sărmaş, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, domnul Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnul Ioan-Marcel Boloş, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Subiectele abordate vizează oportunități punctuale pentru tinerii României, păstrarea „creierelor” olimpice, soluții pentru IMM-urile luate prin surprindere de globalizarea eminamente digitală, schemele de supraviețuire susținute guvernamental, importanța digitalizării în interconectarea multinaționalelor cu forța de producție locală pentru rezolvarea noilor provocări din mediul online, necesitatea și importanța unei educații continue, dezvoltare sustenabilă și, mai ales, viziune realistă, aplicată. Vom discuta despre relevanța digitalizării în formare, integrarea muncii la distanță, telemuncă, adaptabilitatea mobilității și pachetelor salariale internaționale.
Au confirmat participarea la eveniment: domnul Dragoș Petrescu, antreprenor și Secretar General HORA, domnul Florin Vișoiu, National Sales Director Vodafone Business, doamna Elena Ungureanu, Country Manager Visa România, domnul Alexandru Băloi, Global Partner Solutions Director la Microsoft România, domnul Florin Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române, doamna Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România, domnul Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnice din București, domnul Marius Poșa, Subsecretar de Stat în ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnul Florin Boboc, Managing Partner UnifiedPost, doamna Nicoleta Munteanu, Vicepreședintă CONAF și fondator Kids in Business, domnul Dan Doroftei, antreprenor, Președinte al Patronatului BFTAS, domnul Florian Ciolacu, Director Executiv al Clubului Fermierilor Români, domnul Cătălin Niță, Director Executiv FPPG, domnul Petru Popa, fondator Zetta Storage.
Cristina Chiriac, președintă CONAF a afirmat: „Avem specialiști talentați, dar pentru a ajunge la abilitatea de a folosi acest avantaj, avem nevoie de investiții. România are avantajul conectivității peste nivelul mediu european, al costurilor reduse, însă ponderea celor care utilizează aceste oferte este sub media europeană. Nivelul așa numitei alfabetizări digitale este de numai 31%, aproape jumătate din media europeană (58%). Tehnologiile și aptitudinile digitale au acum un rol critic pentru educație și societate în general. În România, doar 50% dintre tineri au competențe digitale de bază sau mai înalte, conform Eurostat. Digitalizarea este un sprijin pentru provocările IMM-urilor și nu numai. Implicarea CONAF în proiecte care susțin dezvoltarea digitală a afacerilor mici și mijlocii se datorează exact acestui scor favorabil, care ne plasează pe primele locuri în clasamentul punctual al participării femeilor în domeniul tehnologiei informației. Acțiunile noastre nu se opresc la 6 orașe cheie din România, în care să stăm față în față până găsim o soluție. Vrem să construim o modalitate funcțională de comunicare între antreprenori și furnizorii de instrumente digitale funcționale, fie că se numesc autorități, foruri decizionale sau companii. La sfârșitul acestui proiect, vom avea foi de parcurs pentru guvernanții noștri, chei de logare într-o sferă digitală accesibilă antreprenorilor din orice domeniu. Avem alături parteneri de marcă, dar așteptăm pe oricine vrea să se alăture demersurilor noastre. Masa CONAF este întotdeauna rotundă și dacă vom decide ca cineva să stea „în capul mesei”, acela este cel care are soluția pentru viitor, educație, egalitate de gen și egalitate de șanse”.
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se transmit la rsvp@conaf.ro.
Parteneri media: Radio România Actualități, AGERPRES, Alo, Iași, Antena 3 Constanța, Antena 3 Vâlcea, Autobild, BiziLive, Capital.ro, Curs de Guvernare, Chindia Media, City Press Constanța, Club Antreprenor, E-Femeia, EM360, Evenimentul Regional al Moldovei, Focus Energetic, Gold FM, Iași TV Life, Infofinanciar, Iubim Brașovul, La pas prin Brașov, Litoral TV, Mașini și Utilaje, Obiectiv Vocea Brăilei, Profit TV, Radio Hit Iași, Revista Biz, Revista Cariere, Săptămâna Financiară, TeLeM Iași, Transilvania 365, Ultima Oră, ViaCluj TV, Vocea Vâlcii, Wall-street-ro, Psychologies, Energynomics, Transilvania Business, Financial Intelligence, Radio România Brașov, Radio România Iași, Radio România Constanța, Bucowina Plus, Trafic Media, Spot Media, Business Review, Fonduri Structurale, Kids in Business, Govnet.
Boardul CONAF este format din: Cristina Chiriac, Daniela Nuță, Tatian Diaconu Camelia Șucu, Alina Gamauf, Amalia Năstase, Anca Damour, Alina Paul, Corneliu Bodea, Hildegard Brandl, Gabriela Montoiu, Nicoleta Munteanu, Viorica Pușcaș, Marius Ghenea.
*Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse.CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 24 sucursale și peste 3.200 de companii.
CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltăm și finalizăm proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale. Printre proiectele noastre, amintim „Pactul pentru Muncă”, în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială”, seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, proiectul național și seria de dezbateri „Pactul pentru Tineri”, ce au generat pe lângă ecourile în spațiul public, decizii legislative și schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, au încercat să găsească soluțiile optime și cele mai bune strategii de viitor.