fbpx

Psihologul Constantin Cornea și expertul în HR Mihaela Forgaciu, la EM360 cu Adi Maniutiu.

Despre parenting, educație, locuri de muncă și despre tinerii viitorului între răsfăț, aroganță și profesionalism. Dar și despre multe alte subiecte interesante. Când vorbești despre studii cu doi specialiști, unul psiholog și altul specialist în HR, ajungi neapărat la detalii. Pentru că un studiu al cercetătorilor străini (întâmplător britanici) s-ar putea să nu funcționeze în România. Regulile societății respective trasează cadrul în care rezultatele studiului respectiv au sens.

Sistemele educaționale din lumea dezvoltată se schimbă. Dar schimbarea vine dintr-un set de nevoi pe care specialiștii de acolo le-au observat, adunat și analizat în timp. De aceea, un sistem educațional de afară, chiar dacă produce efecte foarte bune acolo, e foarte posibil să nu funcționeze într-o altă țară.
Psihologul Constantin Cornea explică:

Psihologul Constantin Cornea crede în „REGULI – NORME – VALORI”, adică în AUTORITATE pentru creșterea unui copil. Explicațiile sale merită ascultate de orice părinte (și, cred eu, de către oricine altcineva).
#EM360 #parenting #psihologi #autoritate #reguli #valori

Excentricitatea nu înseamnă neapărat genialitate. Facem un scurt salt în istorie, ca să înțelegem despre ce vorbim și apoi revenim în prezent, să încercăm să-l înțelegem și pe acesta. Specialistul HR Mihaela Forgaciu lucrează cu copii geniali și ne aduce perspectiva lor legată de muncă.

Răsfățul nociv – copilul, odată scos de sub globul de cristal nu va mai face față, nu se va mai integra, se va simți dat deoparte.
Pe de altă parte, evoluția copiilor în prezent e complet diferită de ceea ce au trăit părinții lor. Asta înseamnă inclusiv faptul că acești copii nu se mai raportează la aceleași valori la care s-au raportat părinții lor.

Millenials – angajați-problemă sau nu? Expertul HR Mihaela Forgaciu explică care trebuie să fie abordarea recrutorului și a angajatorului pentru a obține maximum de performanță de la acești angajați.

Eliminarea competiției apare tot mai des în procesele de învățământ actuale sau în sfaturile legate de parenting. Cât de bună e această abordare, când îi lăudăm pe copii indiferent de ce au făcut la un concurs și care e acum contextul?

Ne răsfățăm copiii cei mai mulți dintre noi, considerând adesea că astfel ne manifestăm dragostea. Dar cât de mult și care sunt limitele, sau altfel spus există limite pentru răsfăț? Invitații mei afirmă că e bine pentru copil să simtă autoritatea părintelui, pentru că mai târziu va avea de a face cu autoritatea profesorului, a șefului, a reprezentanților statului.

Cum să ne creștem copiii într-o lume în continuă mișcare și transformare? Cât de bună e realitatea virtuală și cum vor reuși – dacă vor reuși – copiii să facă diferența dintre realitatea virtuală și ceea ce ne înconjoară și ni se întâmplă cu adevărat?
Am discutat cu doi specialiști psihologi în încercarea de a găsi răspunsuri la aceste întrebări incitante și foarte la modă.

 

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau