Vrei să știi cum se feresc unii de risipa de bani și de cheltuieli inutile (mai ales în preajma sărbătorilor)? Vrei să știi cum poate fi evitată risipa alimentară și ce chestii faine fac alții pe acest subiect?

Vă spun în acest context și cum m-am trezit în brațe cu un aspirator robotic, pe care eu nu l-aș fi comandat…

Oricum, dacă aveți dificultăți în gestionarea cheltuielilor impulsive, mai ales la ocazii festive, acest video e pentru voi :)))

Dar ce trebuie să luăm în serios e că risipa alimentară e o problemă globală uriașă, nu doar socială sau economică, ci și de mediu…

Știati că 80% dintre români recunosc că aruncă mâncare la gunoi?

Cam 6.000 de tone se strâng astfel zilnic.

Dacă în țările în curs de dezvoltare, peste 40% din pierderile alimentare se produc după recoltare și în timpul procesării, la noi și în alte țări dezvoltate, industrializate, peste 40% din pierderile alimentare apar la consumatori și în comerț.

Ca să vă faceți o idee legată de amploare, vă spun că în UE sunt generate anual 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare, adică 173 de kilograme pe cap de locuitor. Cam mult, nu?

Pare un episod plin de vești proaste dar venim și cu soluții și propuneri.

Share.

Echipa editorială a portalului Economy & More / EM360 cu Adi Maniutiu

Comentariul tau