În acest capitol, pornim în călătoria „Sănătos la cap!” împreună cu Lucy Faur, unul dintre cei mai de succes stiliști din România, cu o pregătire extensivă la Paris și la New York. Pornim de la ce înseamnă fashion și stil vestimentar și despre cum este viața „În pielea mea!”, discutăm despre modul în care îmbrăcămintea ne poate influența starea de spirit (sau chiar să o reprezinte), despre cum emoțiile noastre de moment ne duc la alegeri în materie de modă, dar și despre (dez)echilibrul dintre conformism social și preferințe personale.
Poate fi shopping-ul o terapie? Când devine el o problemă? Cum poate fi rezolvată sau mai bine manageriată această formă de dependență? Descoperim împreună atât răspunsuri la aceste întrebări, cât și abordări în vestimentație pe care le putem aplica pentru a preveni astfel de probleme.
Totodată, discutăm despre insecurități corporale, despre dismorfobie (Body dysmorphic disorder) și despre modul în care alegerile vestimentare pot ameliora sau chiar duce la acceptarea acestor perspective asupra propriei imagini. Lucy ne oferă o serie de „tips and tricks” despre: iluzii optice, culori sau materiale care ne pot avantaja.
Descoperim împreună cum societatea creează cadrul în care valorile stilistice pot duce la diverse afecțiuni psihice prin presiunea socială constantă sau prin bullying. Astfel dezbatem modul prin care putem să facilităm adaptarea la context, să devenim mai incluzivi și să putem reuși să ne acceptăm pe noi înșine.
Din experiența proprie a unui fashion stylist consacrat, aflăm ponturi utile despre cum putem să ne descoperim și să ne dezvoltăm încrederea necesară adoptării unui stil vestimentar care să ne reprezinte și care să ne crească stima de sine și starea de fericire.
„Cât de fericiți ne poate face un outfit?” este întrebarea la care căutăm răspunsul împreună în cadrul acestui capitol. Este oare o fericire de durată, este una benefică? Putem fi fericiți doar prin îmbrăcăminte și stil personal sau acestea sunt mai degrabă adjuvanți (și de ce nu, uneori, dovezi) ai stării de bine?
Încercăm să găsim răspunsuri legate de aspectul financiar al acestei tematici, despre reapariția unor trenduri (inclusiv second hand-ul), despre preconcepțiile legate de ele și despre modul în care societatea se poziționează față de acest aspect.
În final, discutăm despre anumite aspecte importante legate de fațetele negative ale fashion-ului și despre impactul acestuia asupra mediului, dar și despre cum putem preveni sau crea adaptări mai sănătoase legate de shopping-ul excesiv.