fbpx

În acest capitol din povestea „Sănătos la cap!”, intitulat „Foame de bani!” discutăm despre aspectele financiare strâns intricate cu sănătatea mintală, despre modul în care acestea o pot influența în pozitiv sau negativ, împreună Adrian Măniuțiu, antreprenor și managing partner EM360 Studio.

„Ce înseamnă banii în societatea actuală?”

O formă de libertate sau, din contră, o formă de prizonierat? Este societatea actuală pregătită să îi privească și să îi utilizeze ca pe o unealtă a libertății, fie de exprimare, fie de organizare a timpului sau de ce nu, a oamenilor din jurul nostru? Cum poate lipsa banilor să creeze o presiune și o deteriorare a sănătății psihice? Descoperim împreună răspunsurile la aceste întrebări și nu numai.

Discutăm despre „banul, ochiul dracului” în relație cu afecțiunile mintale, inclusiv din perspectivă medicală, despre confortul oferit de siguranța financiară și despre modul în care lipsa acesteia duce la stres. Vorbim despre tentațiile oferite de perspective financiare temporare și rapide, în comparație cu dezvoltarea trainică a carierei, despre satisfacția rezultată din munca plăcută, despre nevoia de a realiza lucruri și cum acestea pot fi mult mai benefice pe termen lung decât fuga continuă după bani.

Descoperim modul în care dorința de îmbogățire rapidă este în creștere în rândul generației tinere, despre domeniul cryptomonedelor, despre cultura „influencer”, despre consecințele unor astfel de tendințe și cum acestea nu aduc în mod necesar fericirea și nici nu pot fi menținute pe termen lung fără o bază de educație financiară sau fără o înclinație și talent în direcția domeniului ales.

De ce vrem bani?

Vorbim despre presiunea constantă dată de expunerea la mediul online, despre dorința de confort și succes, despre importanța drumului către acesta și de dificultatea lui, dar și de fenomenul de „instant gratification”, prezent în majoritatea domeniilor vieții, despre consecvență și disciplină și cum acestea ne influențează percepția asupra valorii banului și modului în care ne raportăm la el.

Time is money sau money is time?

Descoperim relația interdependentă  dintre cele două resurse și cum putem să păstrăm balanța dintre ele echilibrată. În finalul capitolului, speranța este ca în continuare „să nu cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, cu bani pe care nu îi avem, pentru a impresiona oameni care nu ne plac” pentru ca, în final, să fim cât mai sănătoși la cap!

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau