fbpx

Trăiești de la un salariu la altul și abia reușești să strângi bani pentru vacanță? (nu ești singurul care trece sau a trecut prin așa ceva – relax). Ei bine, poate nu ar strica să încerci construirea unui buget personal sau familial. Sună complicat, dar nu e! Sună anost, dar nu e! Propunem aici doar trei reguli, trei sfaturi, extrem de simple, ușor de implementat și, totodată, rapide. Atât în calcule, cât și în rezultate. Acestea pot fi un instrument foarte util, un pas important în crearea unui sistem eficient care să te ajute să scapi de datorii și să pui și ceva bani deoparte. Dacă cheltuiești tot ce câștigi, un buget personal te va ajuta să observi cum ai putea să reduci din cheltuieli. Trece pe o hârtie într-o parte veniturile și în cealaltă parte toate cheltuielile efectuate în ultima lună sau în ultimele două luni. Acest pas te va ajuta să înțelegi pe ce se duc banii și să stabilești cum să-ți gestionezi cheltuielile. Ai fi surprins să vezi cum arată o astfel de radiografie…

Dincolo de o astfel de eficientizare, care te ajută să elimini din cheltuielile mai puțin importante sau mai puțin urgente – bugetul și conștientizarea lui te poate ajuta, în timp să și generezi mult mai mulți bani; știm deja studiul care arată că 20% dintre cei mai bogaţi oameni deţin 80% din totalul banilor şi al resurselor din întreaga lume. Inversând procentele, 80% din populaţie împart numai 20% din puterea, averea şi banii lumii. Unul dintre motive e și faptul că cei 20% sunt, mai ales la început, mult mai calculați decât ceilalți 80%. 

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau