Toate începuturile sunt dificile. Sau nu. Depinde ce sfaturi ascultă fiecare dintre voi. Spre exemplu, Adrian Măniuțiu este adeptul abordărilor cumpătate, calculate, dar optimiste, în pași clari.
1. Atenție la detaliile administrative
Pentru că, de fapt, nu sunt chiar detalii. De aceea, pentru înființarea unei firme este bine să vorbiți cu un consilier juridic, ca să economisiți timp și chiar bani. De asemenea, aveți grijă să vă protejați numele la OSIM, ca să nu aveți surprize. Trebuie să vă alegeți cu grijă codul CAEN și, de asemenea, după cum recomandă Adrian Măniuțiu, ar fi bine să fiți de la început plătitor de TVA. Mai bine îl urmăriți chiar pe el, în înregistrare!
2. Organizați-vă
Organizarea este mama corectitudinii. Deci, ca să evitați erorile, încercați să stabiliți de la bun început, chiar și în scris, câteva lucruri:
- De ce deschideți firma? Vă va ajuta să vă diferențiați și să găsiți soluții.
- Ce faceți efectiv în noul proiect?
- Cum faceți și eventual cu cine?
3. CONTABILITATEA
Am scris cu caps pentru că merită! Asta pentru că, ne spun statisticile, în prima etapă a existenței lor, firmele mor din cauza unor chestiuni ce țin de contabilitate.
Ideea trebuie testată la prieteni, familie și apropiați. S-ar putea să fie interesați să investească. Nu vă fie teamă să fiți refuzați sau să dați față în față cu cei care „țin cu ursul”, adică cei care găsesc cusururi în orice, deoarece unele ar putea să fie justificate.
Nu există plan perfect, nu există idee perfectă, dar există încercări și perfecționări ale ideei. Până la urmă, nu uitați vorba englezului: „Unde este voință, va apărea o cale.”