fbpx

Da, da… despre educație financiară. În doar câteva minute, pe repede înainte, iată câteva sfaturi și idei simple, practice, clare, aplicabile, utile care să vă ajute, pe de-o parte, să vă autoeducați financiar, dar și care să vă sprijine să vă familiarizați copiii cu jocuri care-i vor face să înțeleagă importanța muncii, valoarea banului și a gândirii antreprenoriale.

În România, 95% dintre oameni își iau informațiile și își bazează decizii ce țin de finanțe în funcție de ce le spune familia… doar 10% se educă și se informează din școală si doar 5% prin intermediul instituțiilor financiare.

Așa că pentru a putea da mai departe informații corecte e foarte important să înțelegi ce dai mai departe. Respectiv ca cel care informează să știe ce spune, fără a se baza pe leacuri băbești și obiceiuri sau tradiții din străbuni…

Copiii, adulții, ba chiar și demnitarii care decid destinele economice al României: toți au nevoie de educație financiară!

România ocupă unul din ultimele locuri în lume la acest capitol, carențele în materie de educație financiară fiind uriașe, astfel și nevoia „alfabetizării” e colosală. Vorbim despre copii, dar și despre cei ajunși la maturitate și care caută soluțiile unui echilibru financiar.

La final, explicăm și ce înseamnă educația financiară a demnitarilor și importanța unor chestiuni precum predictibilitate, stabilitate, transparență, punctualitatea finanțării, etc. Poate pleacă urechea și ministrul Claudiu Năsui.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau