fbpx

Giurgiu, 21 noiembrie – Federaţia Patronală Petrol şi Gaze şi Patronatul Femeilor Antreprenor – membru fondator al Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – organizează în cadrul proiectului ”#ITforENERGY- Zilele Smart Industry – Îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe în domeniul IT”, marți, 21 noiembrie 2023, de la ora 16:00, workshopul cu tema ”Lipsa competenţelor digitale şi a formării adecvate subminează competitivitatea IMM-urilor”, la Hotel Sud, sala de conferinte Golden, Giurgiu.

Scopul workshop-ului #ITforENERGY constă în facilitarea transferului de cunoștințe, oferind un cadru deschis pentru discutarea liberă a ideilor și conceptelor, cu accent pe elaborarea și adaptarea strategiilor digitale în conformitate cu recomandările Comitetului Economic și Social European.

Pe parcursul evenimentului, vor fi abordate subiecte esențiale, cum ar fi promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă, sprijinirea mobilității acesteia, precum și îmbunătățirea accesului echitabil la învățare pe tot parcursul vieții pentru toate categoriile de vârstă. Prin această inițiativă, organizatorii își propun să stimuleze schimbul de idei și să promoveze adaptarea continuă a IMM-urilor la cerințele dinamice ale progresului.

„Conform analizei din cadrul raportului Green, Digital and Competitive – Agenda IMM pentru secolul 21, România traversează o etapă crucială în care tranziția digitală și competitivitatea IMM-urilor devin puncte de referință esențiale. Totuși, realitatea actuală dezvăluie un tablou îngrijorător, plasând țara noastră pe penultimul loc în UE în ceea ce privește Tranziția Digitală, cu un scor de 19,84 (în comparație cu media UE de 46,24). În plus, în clasamentul Competitivității IMM-urilor, România ocupă ultimul loc, cu un scor de 18,63 (sub media UE de 42,66).

Devine tot mai evident că lipsa competenţelor digitale și a formării adecvate reprezintă un obstacol semnificativ, subminând competitivitatea IMM-urilor. Această realitate impune o abordare proactivă, în care dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor digitale să devină un angajament esențial pentru consolidarea poziției și a rezilienței întreprinderilor mici și mijlocii.

Într-o lume în care fiecare țară este o filă în cartea digitalizării, România trebuie să-și scrie povestea proprie, cu convingere și colaborare între autorități și sectorul privat. Fiecare pas pe calea dezvoltării competențelor digitale reprezintă o pagină nouă în această carte a progresului, aducând România mai aproape de vârf în clasamentul digital european.” a declarat Cristina Chiriac, preşedintă Patronatul Femeilor Antreprenor & preşedintă CONAF.

Cătălin Niță, Secretarul General al FPPG, responsabil cu atragerea și implementarea proiectelor din fonduri externe și Managerul de Proiect al #ITforENERGY adaugă: ”Într-un peisaj social și economic mereu în schimbare, orientarea către digitalizare devine nu doar un aspect, ci un element esențial care susține progresul și asigură stabilitatea. Cu atât mai relevant este faptul că orientarea către digitalizare reprezintă un stâlp fundamental pentru a asigura competitivitatea companiilor românești într-o piață europeană și regională care devine din ce în ce mai provocatoare. În acest context, suntem deosebit de bucuroși că și noi, organizațiile patronale, aducem o contribuție reală IMM-urilor autohtone prin intermediul proiectului #ITforEnergy, proiect ce pune accent pe îmbunătățirea abilităților digitale ale angajaților.

Această inițiativă nu face doar referire la încurajarea digitalizării, ci pune în lumină importanța îmbunătățirii abilităților digitale ale angajaților din cadrul întreprinderilor mici și mijlocii. Prin această acțiune, se stabilește fundamentul pentru un mediu profesional care să răspundă cu flexibilitate și inovație, iar consolidarea competențelor digitale ale angajaților din sectorul IMM-urilor este identificată drept primul pas vital în direcția acestei transformări. Această abordare nu subliniază doar importanța digitalizării, ci și conturează drumul către un mediu de afaceri adaptabil, creativ și pregătit pentru schimbările viitoare.”

Facilitatorii workshop-ului sunt: Cristina Chiriac – Reprezentant partener & Preşedintă CONAF şi a Patronatului Femeilor de Afaceri şi Daniela Necula – Preşedintă CONAF Giurgiu.

Cei interesaţi să participe sunt rugaţi să se înregistreze prin mail la adresa rsvp@conaf.ro. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Titlu proiect: #ITforENERGY – Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe în domeniul IT pentru angajații IMM

PROIECTUL ITforENERGY ESTE COFINANȚAT DIN FONDUL SOCIAL EUROPEAN PRIN PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014 – 2020, COD SMIS 142732

Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți

Obiectivul tematic 8: Promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă

Prioritatea de investiții 10.iii: Îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și prin validarea competențelor dobândite

Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților

Despre Federația Petrol și Gaze:

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), este înființată în baza Legii Dialogului Social, este reprezentativă la nivelul sectorului de activitate ”Energie, Petrol și Gaze și Minerit Energetic” și prin intermediul companiilor afiliate, reprezintă peste 95% din producția internă de petrol și gaze naturale, sectorul de transport petrol și gaze naturale, furnizare gaze naturale precum și o parte semnificativă din activitățile de rafinare, comercializare și distribuție de produse petroliere din România.

FPPG susține constant principiile stabilității, predictibilității și competitivității cadrului legislativ aplicabil domeniului energetic din România, precum și responsabilitatea companiilor din sector în ceea ce privește siguranța, sănătatea și securitatea operațiunilor și a personalului.

Despre CONAF:

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă̆ ca urmare a necesitații de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 9 patronate, 19 asociații, 27 sucursale și peste 5.500 de companii, peste 170.000 de angajați.

CONAF organizează̆ evenimente importante pentru societatea românească̆, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.

Printre proiectele CONAF, amintim „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” și seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă̆ ecourile în spațiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluțiilor optime și celor mai bune strategii de viitor.

CONSILIUL DIRECTOR CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuță, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Șucu,  Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu,  Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Pușcaș.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau