fbpx

EM360TALK cu Adi Măniuțiu & Daniel Apostol

Invitat: Ovidiu Gheorghe, președintele Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR)

La nivel mondial, aprovizionarea și securitatea alimentară sunt unele dintre preocupările majore în această perioadă, pe lângă starea de sănătate. În România, gradul de risc privind instaurarea unei situații care să pericliteze siguranța și securitatea alimentară este maxim, avertizează Ovidiu Gheorghe, președintele Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR).

Lanțurile de distribuție a mărfurilor alimentare riscă să clacheze, avertizează Ovidiu Gheorghe, președintele Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România. De ce? Aflați explicația în dezbaterea EM360TALK.

„Având în vedere că Guvernul nu ne consultă activ, gradul de risc este maxim, iar afirmația mea este dublată de informarea pe care au făcut-o șefii Organizației Mondială a Comerțului, Organizației Mondială a Sănătății și Organizației pentru Alimentație și Agricultură, spunând că la nivel mondial este risc de securitate alimentară”,

a declarat Ovidiu Gheorghe, în cadrul emisiunii EM360 TALK.

Ca și în cazul sistemului sanitar, este posibilă apariția blocajelor în rândul distribuitorilor și comercianților de alimente și bunuri de larg consum – aflați la rândul lor în prima linie – ceea ce va duce imediat la disfuncții majore în asigurarea cu alimente a populației. De aceea, guvernul trebuie să pregătească planuri de reacție inclusiv pentru aceste situații, în care apar sincope în asigurarea hranei populației.

„Lanțul alimentar este compus din mai mulți jucători: pe lângă producători, sunt distribuitorii și retailerii, fie marile cei mari – lanțuri comerciale, fie retailerii mici. În mediul rural, unde viețuiește 44% din populația României, nu există supermarketuri. Acolo doar noi, distribuția tradițională de bunuri, suntem cei care ducem alimente, hrană populației”,

a explicat Ovidiu Gheorghe.

De altfel, ACDBR a retrimis premierului României o petiție prin care a solicitat declararea distribuției de bunuri sector strategic, împreună cu alte sectoare economice vitale pentru populație, precum sănătatea, siguranța publică, transportul de mărfuri, industria alimentară și să creeze pachete specific sectoriale cu de măsuri de intervenție guvernamentală.

EM360TALK este o co-producție între EM360 Studio și Revista Economistul, o componentă a colaborării dintre Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol. EM360TALK poate fi urmărită și la PROFIT TV.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360 Studio

Share.

Comentariul tau