fbpx

O perioadă incertă atrage după sine multe întrebări. Și multă nesiguranță. Oamenii nu mai au certitudini și nu mai știu după ce să se ghideze, iar “sfaturile” pe internet sunt dintre cele mai pestrițe, indiferent de domeniu.

Să luăm exemplul imobiliarelor.

Sunt voci care spun că am putea avea o ieftinire a locuințelor. Dar această așteptare este fondată pe niște premise false. Pentru simplu motiv că anul trecut am avut o explozie a achiziției de case, anul acesta cifrele arată că cererea a scăzut. Dar a scazut doar pentru că anul trecut oamenii care au acumulat bani în pandemie au investit în imobiliare. Cu alte cuvinte nu a fost o creștere naturală. În schimb anul acesta vânzările s-au normalizat, deci cerere este în continuare, doar că la nivelul standard al puterii de cumpărare a românilor.

Așa că nu mai țineți banii blocați “la saltea” pentru că se devalorizează, își pierd puterea de cumpărare.

Dacă aveți bani de investit sau dacă pur și simplu doriți să vă cumpărați o casă, e cazul să o faceți acum, nu așteptați. Prețurile nu au cum să scadă. Prețurile materialelor de construcție sunt încă sus și chiar în creștere, lanțurile de distribuție au întreruperi, cu alte cuvinte materialele nici măcar nu mai ajung la timp, nu doar că sunt scumpe, iar, “colac peste pupăză”, banii au valoare din ce în ce mai mică din cauza inflației.

În plus, volumul de credite luate de investitori nu prezintă semne de default, adică nu sunt în risc de incapacitate de plată. Cu alte cuvinte, nu au de ce să scadă prețurile. Iată deci încă un motiv pentru care nu avem de ce să mizăm că piața o să scadă.

Aveți însă grijă dacă vreți să accesați credite sau daca deja aveți rate.

Vor fi mai mari, pentru că dobânzile sunt în creștere. Așadar, urmează o vară în care trebuie să fiți vigilenți. În video vă explicăm și ce se întâmplă cu prețul carburanților și la ce să ne așteptăm în continuare.

Share.

Comentariul tau