fbpx

În perioada 14-16 martie 2024, a avut loc cea de a doua ediție EnergyFEST, eveniment organizat de POLITEHNICA București, în parteneriat cu Facultatea de Energetică, dedicat energiei verzi și sustenabilității. Această inițiativă a reunit o numeroși actori din domeniul energetic, de la companii de top, autorități de reglementare, instituții publice, cercetători, până la studenți și tineri specialiști, într-o platformă comună pentru schimbul de idei și inovații în vederea unei dezvoltări sustenabile.

Evenimentul a fost marcant prin prezentarea celor mai recente tehnologii și soluții în domeniul energiei nepoluante și al eficienței energetice. Cum poate tehnologia digitală, precum inteligența artificială și blockchain, să revoluționeze industria energetică? Ce inovații tehnologice pot contribui cel mai mult la reducerea emisiilor de de gaze cu efect de seră din sectorul energetic? Care sunt cele mai noi tehnologii pentru asigurarea rezilienței și securității energetice? O serie de întrebări esențiale au fost adresate și dezbătute în cadrul conferințelor și workshop-urilor, privind influența noilor tehnologii digitale asupra tranziției către un sistem energetic mai inteligent și mai interactiv, inovațiile în stocarea energiei și impactul acestora asupra adoptării surselor regenerabile, precum și adaptarea industriei energetice la conceptul de economie circulară.

Care sunt perspectivele de carieră în industria energetică verde și ce competențe sunt necesare pentru a lucra în acest domeniu în continuă evoluție? Printre momentele cheie ale evenimentului s-au numărat prezentările companiilor de top, care au adus în prim-plan soluții inovatoare pentru creșterea eficienței energetice și reducerea impactului asupra mediului, precum și proiectele de vârf prezentate de către cercetătorii universității și institutelor de cercetare, care au pus accentul pe dezvoltarea sustenabilă a industriei energetice.

Ce rol pot juca tinerii în educarea și sensibilizarea comunităților lor cu privire la importanța energiei regenerabile și a conservării resurselor? Un aspect important a fost implicarea activă a studenților și tinerilor specialiști în acest eveniment, oferindu-le oportunitatea de a interacționa direct cu reprezentanții companiilor de vârf din domeniu și de a explora perspectivele de carieră într-un mediu interactiv și stimulativ.

EnergyFEST 2024 a demonstrat încă o dată importanța colaborării și a schimbului de cunoștințe între diferitele părți interesate pentru construirea unui viitor sustenabil și eficient din punct de vedere energetic. POLITEHNICA București mulțumește tuturor participanților, speakerilor, sponsorilor și partenerilor pentru contribuția lor la reușita acestui eveniment de amploare. Pentru mai multe informații despre EnergyFEST și alte evenimente viitoare, vă invităm să vizitați site-ul nostru oficial.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau