fbpx

Asigurările sunt subiectul zilei. Sperăm să nu te afli printre cei care resimt impactul ultimelor transformări, dar dacă te numeri printre aceștia, ai un motiv în plus să urmărești înregistrarea ediției de astăzi a rubricii „EM360 la Neatza cu Răzvan și Dani”.

Momentan, după cum arată Adrian Măniuțiu, piața „s-a curățat”, adică au dispărut câteva firme care ofereau polițe nesustenabile. Greșelile companiilor în cauză, dar și a celor care au tolerat o concurență la limita legalității, se reflectă însă într-o creștere a polițelor. Mai multe informații despre piață, despre rolul Autorității de Supraveghere Financiară, ce reglementează piața de capital, asigurările și pensiile private, precum și alte elemente care te ajută să ai o perspectivă bună asupra domeniului asigurărilor, în video.

Reținem ceva foarte important: nimic nu e gratis în viață, iar un lucru excesiv de ieftin ar trebui să fie un „red flag”, cum spune englezul, adică un semnal de alarmă că s-ar putea transforma într-o pagubă.  

Revenind la cei care au probleme din cauza polițelor încheiate cu asigurători cu probleme, Adrian Măniuțiu arată unde se pot adresa:  

  • ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiară);
  • Protecția consumatorilor;
  • Poliție;
  • Avocat.

În cele din urmă, totuși, plângerile și petițiile se vor soluționa tot prin intermediul ASF.

Ce asigurări merită făcute și ce asigurări nu merită făcute?

Dacă vorbim despre asigurări auto, pentru cei care circulă foarte mult și dețin o mașină mai scumpă, Adrian Măniuțiu recomandă o asigurare CASCO. Chiar dacă asigurarea celui care ne-a lovit mașina „nu funcționează”, putem să ne reparăm automobilul activând CASCO.

Asigurarea cu decontare directă. Pro sau contra?

Asigurarea cu decontare directă este asimilabilă unei asigurări CASCO, cu o accesare ceva mai complicată. Deci, un RCA cu decontare directă ne permite să ne reparăm mașina mult mai repede. Bilă albă!

În încheiere, o vorbă de duh al tatălui lui Dani, în care se regăsesc mulți români. N-o zicem, că te lăsăm s-o vezi singur. A fost o ediție interesantă, cu multă informație, așa că te invităm să o urmărești chiar acum!

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau