fbpx

Te-ai întrebat, probabil de multe ori, cum poți atinge echilibrul între ceea ce îți dorești și nevoile pe care le ai. Mai exact, cum ne gestionăm bugetul pentru a aloca resursele pentru necesități, astfel încât să ne ajungă banii și pentru pofte. Rețete miraculoase nu există, ce-i drept, dar sunt câteva sfaturi de care puteți ține cont dacă vă doriți acest echilibru.

În primul rând, ceea ce este foarte important ar fi că trebuie să avem acești bani puși de-o parte, pentru a ne satisfice dorințele planificat. Știm, veți spune că nu vă permiteți să economisiți sau că poate puneți bani de-o parte la final de lună, dacă vă mai rămâne ceva, ceea ce este o mare greșeală.

De bine, de rău, banii se duc, așa că nu vă așteptați să mai aveți prea mult cash disponibil înainte de următorul salariu. De aceea, când luați banii, puneți într-un sertar o sumă fixă și uitați de ea. 🙂

Iată o demonstrație: Dacă am pune 100 de lei pe săptămână, în 5 ani, cu o dobândă de 3%, veți scoate din sertarul „dat uitării” 25.000 de lei. O sumă frumușică, strânsă fără o presiune prea mare, pe care veți decide la momentul respectiv dacă o folosiți pentru nevoi sau pentru dorințe, care, de altfel sunt foarte, foarte bune, pentru că ne ajută să progresăm, să ne dorim mereu mai mult, să ne stimuleze, să ne ofere noi obiective, noi orizonturi. Dacă am rămâne exclusiv în zona nevoilor, viața ar putea fi chiar frustrantă, așa că visați, dar… „PLAN YOUR DESIRE!”.

Start small, but always dream big!

Mai multe explicații și ponturi aveți în clipul video de mai jos.

Iar pentru cei care sunt foarte, foarte ocupați, am pregătit și un video scurt de doar 2 minute. Enjoy!

Share.

Comentariul tau