fbpx

Mie nu mi se poate întâmpla!” Așa-i că ne ghidăm după vorbele acestea în viața de zi cu zi? Ei, dar nu mai bine suntem puțin precauți, mai ales în concediu? Mai ales că sunt oameni care muncesc tot anul pentru o vacanță de două săptămâni și ar fi de preferat să preîntâmpine orice neplăcere. Vă lăsăm mai jos o listă cu întâmplări neprevăzute care vă pot destabiliza bugetul alocat concediului și asupra căreia să cugetați înainte de a pleca la drum.

1. În primul rând țineți cont că vremea nu o puteți controla. Știm că nu puteți schimba perioada concediilor, dar verificați înainte cum va fi vremea, pentru că dacă va fi capricioasă o să cheltuiți automat mai mult cu mâncarea și băuturile, având în vedere că vă veți petrece mai mult timp în interior. Cu alte cuvinte, alocați bani suplimentari bugetului de vacanță.

2. Să vă ferească Sfântul de urgențe medicale în vacanță. Dacă însă acestea apar vă vor ține banii la adăpost asigurările medicale de călătorie. NU IEȘIȚI DIN ȚARĂ FĂRĂ ELE, altfel s-ar putea să vă usture rău portofelul.

3. DOAMNELOR, nu vă uitați cosmeticele! DOMNILOR, faceți un double check dacă le-au pus în bagaj. Aceste “accesorii minore” ar putea destabiliza bugetul de vacanță. Știu un astfel de caz: în 2-3 ore doamna a cheltuit aproape 50% din banii alocați vacanței pentru că își uitase acasă produsele de make-up.

4. Apropo de uitat lucruri acasă, aveți atenție la ce puneți în bagaj. Dacă plecați la mare și ați uitat să puneți în bagaj colacul celui mic, cremele de soare, papucii etc acestea vor produce costuri suplimentare, pentru că, într-adevăr, sunt lucruri de care nu puteți să vă lipsiți.

5. Atenție la parcare! În vacanță totul pare lejer, suntem lipsiți de griji și de responsabilități, dar asta poate să coste scump. Ridicarea mașinii vă poate chiar scurta vacanța, atât de scumpă este amenda.

6. Ca să nu mai spunem că se poate întâmpla să se strice mașina când ți-e lumea mai dragă. Faceți o verificare la un service înainte să vă întindeți la drum. Și puneți și niste bani de-o parte pentru astfel de situații. Știu și aici o familie care a avut parte de două vacanțe cu peripeții din cauza mașinii, care s-au lăsat cu prelungirea forțată a vacanțelor, evident, pe o cheltuială mult peste cea bugetată.

7. Șezlongul gratis nu este tocmai gratis pentru că la doi pași este un beach bar de la care, “îmbătat” de briza mării, o să începi să tot consumi. Și o să îți dai seama că deloc puțin. Merge așa o zi, două, dar ai grijă să nu destabilizezi bugetul dacă nu ai prevăzut astfel de “răsfăț” zilnic.

8. NU faceți anunțuri importante în grup dacă nu aveți bani la voi. :))) Am o prietenă care a anunțat în cercul de prieteni cu care era în vacanță că e gravidă, așa că a trebuit să dea de băut și s-a lăsat cu datorii.

Înainte de a pleca în concediu mai setați câteva lucruri care să vă ofere echilibru financiar. Fixați în fiecare zi o sumă pe care să o cheltuiți. Apoi faceți cercetare de piață și alegeți dinainte locuri mai “extravagante” (un club, un restaurant, un obiectiv turistic mai îndepărtat) pe care vreți să le vizitați, dar citiți cu atenție recenziile, să nu mergeți la pomul lăudat și să vă treziți că ați dat banii degeaba.

Încă un lucru esențial de bifat, chiar înainte de a vă alege vacanța, ar fi să vedeți dacă sunteți genul all-inclusive sau nu. Pe unii îi plictisește teribil treaba asta, așa că încep să cheltuiască suplimentar pentru a ieși din monotonie.

Și încă ceva: NU MAI CUMPĂRAȚI SUVENIRURI DIN VACANȚE.

Oamenii știu că îi apreciați și că v-a fost dor de ei chiar dacă nu vă întoarceți din vacanțe cu brelocuri, borcane cu nisip sau alte cele. Și, oricum, vacanța este despre voi, nu despre ceilalți.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau