fbpx

Descrierea evenimentului

Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE în parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universității POLITEHNICA din București organizează, în perioada 8 – 14 mai 2023, evenimentul “Forum – Carieră în industria energetică 2023”.

Organizatorii și-au propus să creeze cadrul  necesar tinerilor ce își doresc o carieră în energetică pentru a cunoaște diversitatea domeniului, angajatorii activi pe piață precum și oportunitățile pe care ei le au în timpul și după finalizarea studiilor.

Angajatori importanți din domeniul energetic vor fi prezenți la eveniment, pregătiți cu răspunsuri la curiozitățile tinerilor participanți. Tinerii studenți și absolvenții vor avea la dispoziție 7 zile pentru a interacționa cu companiile participante prin intermediul prezentărilor de companii, standurilor, workshop-urilor și vizitelor tehnice pentru a își găsi un program de internship, stagiu de practică sau oportunități de angajare. Evenimentul este dedicat, astfel, tinerilor care sunt în căutare de informații referitoare la opțiunile de dezvoltare în domeniul energetic, pe termen scurt, mediu și lung cât și celor care vor să fie la curent cu noile tendințe și tehnologii din industrie.

Evenimentul se va desfășura în mai multe locații, începând de la Facultatea de Energetică pentru Deschidere; mutându-se apoi în Biblioteca Centrală a Universității Politehnica București pentru standuri și prezentări de companii, în zilele de marți și miercuri; Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte pentru workshop-uri, în ziua de joi și încheind prezentările în Aula Universității Politehnica București. În același timp, zilele de weekend sunt rezervate pentru vizite tehnice, în locațiile partenerilor, așadar evenimentul își propune să ofere o imagine amplă a domeniului energetic, într-un cadru primitor și prietenos, care să încurajeze networking-ul între studenți, profesori și companii.

Deschiderea evenimentului va reuni luni, 8 mai, speakeri reprezentanți din industrie și mediul universitar: Mihnea Costoiu – Rector Universitatea Politehnica București, Horia Necula – Prorector Universitatea Politehnica București, Diana Robescu – Decan Facultatea de Energetică, Cristian Ilie – Director în cadrul Ministerului Energiei,  Mircea Bițoiu – Președinte Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni, Cătălin Niță – Director Executiv Federația Patronală Petrol și Gaze, Silvia Vlăsceanu – Director Executiv HENRO – Asociația Producătorilor de Energie Electrică, Ciprian Diaconu – Președinte Comitetul Național Român CIGRE.

Vor întâmpina participanții,  în cadrul evenimentului companii care activează în domeniul Oil & Gas (Rompetrol, OMV Petrom), dezvoltatori în industria regenerabilelor (PNE, Volt, Alive Capital, Monsson, OX2),  producători de energie (Nuclearelectrica, ELCEN, OMV Petrom, Enel, Engie), operatorul sistemului național de transport al energiei electrice (Transelectrica), furnizori și distribuitori de energie electrică și gaze (DEER – Distribuție Energie Electrică România, Enel, Engie) dezvoltatori de tehnologie și automatizări (Enevo, Schneider Electric, Phoenix Contact), companii de renume din energetica românească (Electromontaj, Eximprod, Adrem ).

Prezentările vor fi susținute de managerii companiilor, reprezentanți ai departamentului de marketing și comunicare sau ai departamentului de resurse umane, în zilele de marți și miercuri și vor include informații despre companie și cultura organizațională, despre programe de practică/internship, oportunități de angajare și nu în ultimul rând, vor răspunde curiozităților participanților.

Zilele de joi și vineri sunt dedicate workshop-urilor tehnice și de dezvoltare personală. Acestea își propun să anime evenimentul prin interacțiunea directă dintre companii și participanți. Partenerii care vor susține workshop-uri sunt: Schneider Electric, Volt, Enel, Rompetrol și Nuclearelectrica.

Evenimentul este susținut și de principalele asociații din domeniul energetic: Federația Patronală de Petrol și Gaze, HENRO, CIGRE, RWEA, RPIA, IEEE Young Professionals Romania,  ASFE  dar și de principalele canale media din domeniul energetic romanesc.

Partenerii evenimentului

Detalii eveniment

Website eveniment: https://carieraenergetica.ro/cie2023/

Facebook: https://www.facebook.com/AIEE.Asociatie/

Contact

Mircea Bițoiu Președinte AIEE Tel. 0721 945 193 e-mail: office@aiee.roFlorentina Grosu Manager de Proiect Tel. 0723 662 282 e-mail: florentina.grosu@aiee.ro
Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau