fbpx

Cu Ronald Reagan la Rancho del Cielo: Casele de vacanță ale președinților americani au făcut cu siguranță istorie, ca și proprietarii lor. Unul dintre cele mai bune exemple, și de casă și de președinte, este Rancho del Cielo a lui Ronald Reagan. Inițial, ferma nu a avut această denumire, dar domnul Reagan nu putea rata un botez inspirat tocmai în cazul reședinței la care a ținut atât de mult. Astfel, din 1974, de când familia Reagan a cumpărat proprietatea Rancho de los Picos, aceasta s-a transformat în Rancho del Cielo, locul unde familia prezidențială găsea liniștea și fericirea pe care nu le mai întâlneau în niciun alt loc. Și au tot găsit-o vreo 355 de zile din cei opt ani de mandat ai președintelui (1981-1989).

Nu e greu de înțeles, ce-i drept, dar depinde și de ce aduce liniștea și fericirea fiecăruia în vacanță (la fericirea președintelui Nixon, de exemplu, contribuiau și… cuburile de gheață, având în vedere că a ordonat ca mașina de făcut gheață de la casa de vacanță din Florida să fie înlocuită pentru că nu îi plăceau cuburile cu găuri în ele…).

Să revenim la Rancho del Cielo sau Ranch in the Sky, în Santa Barbara, California, pe lângă munții Santa Ynez. Nu vă faceți griji, proprietatea, cu o suprafață de aproape 300.000 de metri pătrați, are și vedere (și încă una minunată!) la Oceanul Pacific.

Casa propriu-zisă este una tipic spaniolă, construită din chirpici, iar de refacerea acesteia s-a ocupat chiar președintele, ajutat, firește, de profesioniști. Au construit și o curte interioară pietruită și un gard care să înconjoare locuința. Un hambar generos, grajduri pentru cai  și alte clădiri anexe (care foloseau drept locuință pentru serviciile secrete) fac, de asemenea, parte din Rancho, foarte retras ca poziționare, cu un singur drum de acces, nepracticabil în sezonul ploios. În magazie este o drujbă galbenă pe care Ronald Reagan o folosea pentru a tăia bușteni (oare se gândea la comuniști în timp ce făcea asta?).

Domeniul include și un lac, Lucky Lake, pe care soții Reagan obișnuiau să se plimbe cu o canoe. La vâsle se aflau chiar ei.

Nu știm exact dacă Mihail Gorbaciov, unul dintre vizitatorii de la Rancho del Cielo s-ar fi încumetat să traverseze Lucky Lake pe canoe, dar presupunem că Margaret Thatcher, o musafiră frecventă a președintelui Reagan, ar fi făcut-o cu succes. Oare și oaspetele Regina Elizabeta a II-a? Am spune că da.

În orice caz, știm că domnul Gorbaciov a purtat o pălărie de cowboy pe timpul vizitei și că a fost cam dezamăgit de ce a găsit la fața locului pentru că se aștepta la un soi de palat de vacanță, nu la o locuință simplă și modestă ca Rancho del Cielo.

If not Heaven itself, the ranch must have the same zip code. -Ronald Reagan

If you want to understand Ronald Reagan, then go to the Ranch. -Nancy Reagan

Și dacă tot am ajuns la palate de vacanță, ce ziceți de o vizită în Yalta, la Palatul Livadia, în următorul #HistoryHighlights ?

#HistoryHighlights

#SummerVacation

#EM360

copyright foto: EM360, CanStockPhoto, Mihaela Simina (arhivă personală)

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau