fbpx

NOUTATE: Persoanele cu dizabilități care locuiesc în imobile neadaptate pot fi coborâte și urcate cu un elevator special

Cluj-Napoca, ianuarie 2024

Între 15 și 19 ianuarie va avea loc, pe pârtia de la Buscat (jud. Cluj), prima tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilități din sezonul 2023-2024. Tabăra este organizată de Caiac SMile, în parteneriat cu Buscat Resort Băișoara, Consiliul Județean Cluj prin serviciul public Salvamont Salvaspeo Cluj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Echipa asociației sătmărene va fi prezentă în fiecare dintre aceste zile pe pârtie, între orele 11:00 și 16:00, și va schia alături de persoanele cu dizabilități, sub atenta supraveghere a salvamontiștilor de la Serviciul Salvamont Salvaspeo Cluj.

Toate persoanele cu diferite tipuri de dizabilități, indiferent de natura lor, și care doresc să participe la activități, fie că au mai schiat sau vor fi la prima experiență de acest fel, sunt invitate să se înscrie prin completarea acestui formular de pe site: https://forms.gle/WiSrTwZ5vccBwhdUA.

Noi vom coborî cu prietenii noștri speciali de câte ori este nevoie. Sperăm ca și anul acesta să avem cel puțin la fel de mulți prieteni ca anul trecut. Îi invităm pe toți să se înscrie la noi pe site și să nu aibă niciun fel de teamă, pentru că vom fi alături de ei tot timpul”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Elevator pentru cei care nu pot părăsi locuința și transport gratuit pentru toți participanții

Noutatea acestei ediții este că asociația sătmăreană poate oferi, la cerere, asistență la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități care locuiesc în imobile neadaptate sau parțial adaptate. Astfel, voluntarii Caiac SMile vor veni cu un elevator special, îi vor coborî și urca pe cei aflați în dificultate și îi pot ajuta inclusiv cu găsirea unui mijloc de transport pentru a ajunge pe pârtie. Cei care doresc ajutor, sunt rugați să sune la numărul de telefon: 0760 291 669.

La Cluj-Napoca, punctul de plecare / sosire pentru toate persoanele înscrise în această tabără este în fața Liceului Special pentru Deficienți de Vedere (Calea Dorobanților 31), acolo unde le așteaptă transport dedicat pus la dispoziție, gratuit, de Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Plecarea din Cluj-Napoca spre Băișoara se va face în fiecare dintre cele cinci zile (15 – 19.01.2024) la ora 10:00, iar întoarcerea de la Băișoara spre Cluj-Napoca se va face la ora 16:00.

Următoarele ”opriri” ale taberei speciale de schi, după Cluj, sunt:

  • 22 – 26 ianuarie, Cheile Grădiștei, jud. Brașov
  • 28 – 31 ianuarie, Vatra Dornei, jud. Suceava Programul pentru celelalte pârtii va fi anunțat cât de repede. Înscrierile pentru oricare dintre pârtii se fac pe www.caiacsmile.ro* *Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo. Programul, actualizat în funcție de prognozele meteo din fiecare perioadă, va fi disponibil atât pe site, cât și pe toate canalele de comunicare online ale asociației, Facebook și Instagram. Peste 1.000 de persoane cu dizabilități au schiat în sezonul trecut în cadrul taberelor organizate de Caiac SMile. Ele s-au bucurat de sport cu ajutorul monoschiului, pe pârtiile accesibilizate anterior în cadrul programului ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, derulat în sezonul 2021-2022. Parteneri Buscat Resort Băișoara, Wonderland Resort, Casa Auto Sebeș, Casa Auto Vâlcea, GV & Oprean Logistics, AQUA Carpatica, BCR, Star Transmission & Star Assembly, Snow Fest Parteneri instituționali: Consiliul Județean Cluj prin serviciul public Salvamont Salvaspeo Cluj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public Cluj-Napoca Parteneri media: Kiss FM, Revista BIZ, Ski & Outdoor Magazine

CONTACT
Ionuț Stancovici
Tel: 0760 291 669
Email: ionutstancovici@yahoo.com

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau