fbpx

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: „România are mult mai mulţi bani decât se crede”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a vorbit în exclusivitate în emisiunea Income, despre problemele sensibile ale economiei, finanţelor, dar şi politicii din România.

„Finanțele publice stau mai bine decât stăteau în februarie sau martie anul trecut, pentru că între timp am realizat stabilitatea financiară.

Veneam după doi ani de pandemie, după o perioadă în care nu s-a acționat foarte bine în zona deficitelor.

În acest moment suntem mult mai stabili, acest lucru se vede și în rezultatele din 2022 în care nu numai partea de finanțare a fost una care a fost suficientă, dar și partea de investiții.

România are mult mai mulți bani decât se crede, dar a nu se înțelege că este un sac fără fund și putem face ce vrem cu ei.

Avem banii europeni care sunt la dispoziție, sunt banii din PNRR, mai sunt banii pe care îi avem de cheltuit, aproape 10 miliarde de euro, care sunt din exercițiul 2014-2022.

Avem stabilitate financiară, avem bani, dar lucrurile acestea, de exemplu, anul trecut, reducerea de deficit s-a putut face pe seama economiei și pe faptul că economia a funcționat foarte bine, ieșind din restricții a avut un puseu puternic de revenire, dar anul acesta deficitul va fi salvat de absorbția de Fonduri Europene.

Reducerea de deficit se va face pe seama absorbției.

Dacă vrem să continuăm consolidarea fiscală în regimul asumat, pentru a avea o atitudine responsabilă în ceea ce înseamnă viitorul României, acest lucru este un „trebuie”, nu este un „vrem să”.

Absorbția la 2014-2022 trebuie făcută 100%. Eu așa o văd”, a declarat, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau