fbpx

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)* și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), consideră că Pactul pentru Educație Antreprenorială, care prevede dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul elevilor din învățământul gimnazial și liceal, este esențial pentru ca tinerii români să-și dezvolte abilitățile de înțelegere și rezolvare a problemelor complexe, cărora le vor face față după terminarea școlii.

Pactul propune modalități noi și creative de predare și învățare, prin promovarea unei educații competitive la nivel european și corelarea educației antreprenoriale cu o strategie coerentă, transparentă și eficientă de dezvoltare a pieței muncii din România.

Ministerul Educației (ME), împreună cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), au semnat, astăzi, 06 septembrie 2022, protocolul privind „Pactul pentru Educație Antreprenorială”, prin care vor susține dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

„În dezvoltarea tinerilor, educația antreprenorială este la fel de importantă precum alte forme de instruire sectorială (Educație pentru sănătate, Educație artistică etc.) și are nevoie de sprijinul nostru. Protocolul semnat astăzi își propune exact acest lucru: consolidarea rolului educației antreprenoriale în ansamblul de instrumente instructiv-educative din școala românească”, a declarat în cadrul întâlnirii Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.

Semnatarii Acordului de Parteneriat se angajează, în continuare, să lucreze activ cu reprezentanții ministerului, alături de alți parteneri care se vor alătura acestui demers, la „Strategia națională pentru educație antreprenorială”.

Colaborarea în viitor între autoritățile guvernamentale și reprezentanții mediului privat este o cheie a succesului acestui Pact, deoarece sectorul privat are o sensibilitatea mai mare față de schimbările, oportunitățile, necesitățile, barierele și riscurile din economie, au punctat liderii CONAF.

CONAF salută deschiderea guvernului pentru colaborarea cu mediul de afaceri. Întreprinderile mijlocii și mici sunt motoarele economiei României, la fel ca în întreaga Uniune Europeană de altfel, și sunt expresia spiritului antreprenorial al țării, a observat Cristina Chiriac, președintă CONAF, care a adăugat că educația antreprenorială ar trebui să fie o necesitate, nu o opțiune.

 „Pactul pentru Educație Antreprenorială este mai mult decât o necesitate, reprezintă cheia pentru dezvoltarea unei societăți sustenabile și, totodată, cea mai bună investiție pentru un viitor în care România să aibă locul binemeritat în economia europeană. Educația antreprenoarială va crea o mentalitate care va stimula inovația și creativitatea. Dezvoltarea gândirii antreprenoriale, cunoașterea instrumentelor sale specifice și descoperirea vocației de business de către copiii noștri va contribui, în final, la dezvoltarea României. Tehnologiile se schimbă, comunicarea capătă noi dimensiuni și este datoria noastră astăzi, mai mult ca oricând, să implementăm, de la o vârstă cât mai mică, o educație antreprenorială performantă. Salutăm deschiderea ministrului educației de a continua și susține demersurile inițiate de C.O.N.A.F și F.P.P.G, încă din 2019 pentru structurarea unei programe școlare cât mai moderne și adaptată unei societăți a viitorului”, a mai declarat Cristina Chiriac.

*Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 19 sucursale și peste 3.000 de companii.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau