fbpx

Grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor anunță că mai mult de 100 de copii cu spirit antreprenorial au aplicat în cadrul proiectului „VERTIK Junior”, pentru a obține una din cele zece burse pentru „primul curs de afaceri” din viața lor susținut de Kidprenor, un program de educație antreprenorială și financiară pentru copiii din România. Copilul și parintele au avut de realizat un video de maxim un minut și o scurtă recomandare a copilului. Dintre cei care au aplicat o treime sunt din București-Ilfov, regiune urmată de Cluj-Napoca și Brașov; de asemenea, 60% sunt fete și 40% băieți.

Daniela Șerban, Inițiator și Președinte VERTIK pentru Viitor:

„Cele peste 100 de înscrieri în cele două săptămâni dedicate acestei etape denotă un interes ridicat al noii generații pentru noțiuni financiare de bază, dar și ce presupune să pornești o afacere pe cont propriu. Ne-am bucurat să discutăm cu mai mult de 400 de părinți interesați de proiect din toate colțurile țării care ne-au confirmat nevoia copiilor de a avea acces la o educație care să pună accentul pe învățarea practică, în echipă, cu orientare pe rezultat. Prin acest proiect susținem inițiativa încă de la cele mai mici vârste, conștienți fiind de potențialul infinit pe care îl au copiii noștri.’’

În următoarele două săptămâni, în intervalul 16 martie – 31 martie, urmează evaluarea și selecția aplicațiilor de către un juriu format din Melisa Menagi, Manager de proiect VERTIK Junior și Econosofia, Matei Dumitrescu, Vicepreședinte TechAngels, Partener RocaX, Fondator Smart Impact Capital, Dana Lupșa, Președintă Asociația Happy Moms, Mihai Găinușă, jurnalist, Diana-Maria Georgescu, Președinta Asociației WomenEsteem International, Cotiso Bogdan Nistorică, Co-fondator Kidprenor, Magda Popescu, Jurnalist, redactor șef Revista Forbes kids, blogger la www.bebeH.ro, Daniel Boaje, Antreprenor, Irina Olteanu, manager companie produse farmaceutice, Sofia Frunză, Antreprenor, Managing Partener la agenția Creative Energy Corner, Dorin Boerescu, CEO 2Performant, Tina Solonaru, Redactor Forbes Kids, blogger la www.solonaria.ro, Daniela Șerban, Președinte VERTIK pentru Viitor.

10 copii, 10 burse, 10 afaceri

Cei 10 copii selectați: 5 fete și 5 băieți, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, vor primi cartea și caietul de lucru Kidprenor pentru a putea demara un plan de afaceri propus, iar începând cu luna aprilie, aceștia vor începe cursurile Academiei Kidprenor. Cei 10 bursieri vor învăța care sunt pașii pentru a trece de la idee la fapte, de ce calități au nevoie, cum le pot cultiva pentru a deveni o persoană de succes, atât în viață, cât și pentru prima afacere, ce presupune munca în echipă, ce înseamnă etica și cum poți investi în visul tău.

Pe lângă competențele antreprenoriale, copiii își vor cultiva stima și încrederea în sine, vor înțelege că un eșec nu este un capăt de drum și că pentru orice dificultate există cel puțin o rezolvare. Micii antreprenori vor avea parte săptămânal de o întâlnire online, interactivă, cu unul dintre Kidmentorii proiectului, în cadrul  căreia vor colabora la fiecare idee în parte.

La final, VERTIK va organiza o dezbatere publică pentru a discuta soluții de acces la educație financiară și antreprenorială din copilărie. Partener educațional: Kidprenor, Parteneri instituționali: Autoritatea de Supraveghere Financiară, Asociația Administratorilor de Fonduri, Avantaj Delivery, Dareto – meet your vocation, Econosofia, Happy Moms, Positive Mother by Mariana Stan, Smart Impact Capital, Women Esteem International. Parteneri media: Mondo TV, Itsy Bitsy, Mondo FM, Money.ro, Project-e, Klarmedia.

Despre VERTIK

VERTIK pentru Viitor este un grup de inițiativă în politici publice, fondat de Daniela Șerban, care își propune să contureze o viziune pe termen lung pentru România, pornind de la avantajele competitive, potențialul de valoare adaugată mare ale acesteia și integrarea lor în oportunitățile internaționale. Un incubator de idei pentru creștere economică bazat pe valori, VERTIK are o viziune care integrează politici de dezvoltare a capabilităților noastre, construcții orizontale, transversale și sectoriale pentru o Românie prosperă, pregătită pentru viitor. Grupul include echipe de cercetare și analiză independentă, formate din reprezentanți ai societății civile și ai mediului antreprenorial.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau