fbpx

Prietenii la cheltuieli se cunosc. Și cei buni, dar mai ales cei toxici. Astăzi, pe 08.06, Adrian Măniuțiu a vorbit la „Neatza cu Răzvan și Dani” despre apropiații care ne influențează în rău din punct de vedere bănesc. Pentru că finanțele noastre poartă și amprenta anturajului, prin modelele dobândite, prin obiceiurile preluate și, nu în ultimul rând, prin nevoia „de a ține pasul”. O astfel de concurență se dovedește nesănătoasă pentru finanțele noastre și trebuie eliminată cât mai curând.

Adrian Măniuțiu a vorbit astăzi despre câteva tipuri de oameni la care ar trebui să fim atenți, pentru a nu ne afecta evoluția personală și financiară:

Vampirul energetic

Este cel care este mereu nemulțumit, nu se  bucură pentru succesele tale, vrea mereu ceva de la tine. În momementul în care ajungi să te raportezi la el, la perspectiva lui negativă, și nu la tine, lucrurile încep să se desfășoare în detrimentul tău.

Oportunistul

Este cel care îți intră pe sub piele, cere mereu lucruri de la tine, dar nu oferă nimic. Caz particular de luat în calcul: cel care cere bani cu împrumut, apoi își schimbă numărul de telefon.

Pesimistul

Cine nu-l cunoaște? Este cel care te frânează și are mereu tendința de a te deraia de la drumul și planurile tale. Un „nu” hotărât negativiștilor și cârcotașilor!

Manipulatorul

Cel care te duce spre propriul lui beneficiu, înspre propriul interes. Este vocea rea din ureche, care te poate face să greșești.

Victima

Este cel care găsește mereu un vinovat în altcineva decât în propria persoană sau acțiune. Drumul celui care se așază în rolul de victimă este, cel mai probabil, către sapa de lemn.

Și, totuși, pe cine e bine să avem în preajmă? Pe cei care au mai mult succes decât noi, de la care putem învăța. De multe ori, acești oameni care sunt acolo unde noi aspirăm să fim sunt oamenii generoși și iertători. De asemenea, ne-a reamintit Adrian Măniuțiu, oamenii de succes sunt asumați și știu să facă față unui eventual eșec, calculându-l, de multe ori, dinainte.

Mai multe lucruri interesante despre limitele financiare și oamenii de care trebuie să ne înconjurăm, în înregistrarea rubricii de astăzi.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau