fbpx

De astăzi, suntem cu 15 minute mai inteligenți financiar. Asta pentru că, în cadrul rubricii „EM360 la Neatza cu Răzvan și Dani” , Adrian Măniuțiu a identificat câteva semne ale unor atitudini sănătoase în privința banilor, precum și câteva sfaturi demne de urmat pentru o viață financiară de succes.

Alegerea corectă a modelelor este un pas serios către reușită. Spre exemplu, în domeniul financiar este sănătos să învățăm de la cei care au câștigat bani „old school”, prin dezvoltare temeincă și corectă.

Adrian Măniuțiu l-a ales astăzi pe Warren Buffett, de la care a sintetizat câteva recomandări utile pentru fiecare dintre noi:

  • „Începe devreme”, când este vorba despre investiții.
  • Investește în domenii pe care le cunoști.
  • Nu da bani pe care nu-i ai pe lucruri de care nu ai nevoie. Principala capcană: încercarea de impresiona persoane care nu contează cu adevărat.
WARREN BUFFETT. Model demn de urmat în dezvoltarea financiară

Ce se întâmplă la Davos nu rămâne doar la Davos

Un alt subiect de interes a fost WORLD ECONOMIC FORUM, desfășurat la Davos în ianuarie 2023. Astfel, alături de războiul din Ucraina și schimbările climatice, un alt subiect de interes a fost reconcentrarea economiei în zona națională. În urma acestei întâlniri, putem vorbi despre o scădere a ponderei globalizării, businessurile locale urmând să căștige teren.

DAVOS. Liniile de forță ale economiei mondiale

„Demisiile pasive” și schimbarea atitudinii față de muncă

Un alt lucru despre care a vorbit Adrian Măniuțiu în această dimineață este fenomenul „demisiilor pasive”, un termen fancy pentru neimplicarea la job. De fapt, această realitate în extindere are 2 surse:

  • În pandemie, companiile au observat că activitatea se derulează la fel de bine fără anumite categorii de lucrători, iar aceștia sunt „trași pe linie moartă” și încet-încet eliminați.
  • O parte dintre cei care lucrează de acasă (și nu numai) își pierd treptat entuziasmul pentru locul de muncă.

Această schimbare la nivel global determină o perturbare a pieței muncii, dar și o oportunitate pe care vă lăsăm s-o descoperiți urmărind înregistrarea rubricii „EM360 la Neatza cu Răzvan și Dani”, cu Adrian Măniuțiu.

Bonus pentru cititori, o lectură suplimentară, un articol interesant pe tema „demisiilor pasive”: nytimes.com.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau