fbpx

Este teribil de important, ca, dincolo de orice dispută politică, bugetul să fie votat cât mai repede. Faptul că încă primează interesele de partid și negocierile politice nesimțite, e sfidător și o cutremurătoare dovadă de nepăsare față de ce se întâmplă, la firul ierbii, în economia reală.

De ce e atât de important bugetul?

În mod normal ar conta mai puțin, într-o economie liberă, concurențială, unde legile sunt dictate de cerere și ofertă, ar avea o relevanță mai mică pentru sectorul privat – adică nu ar fi atât de deranjant că în lipsa bugetului se merge, lunar, pe 1/12 din bugetul anului anterior.

Totuși: într-un an de criză profundă însă, atunci când bugetul presupune cofinanțări importante, de exemplu pentru Măsurile 2 și 3 de sprijinire a economiei în lupta împotriva efectelor economice negative induse de pandemia CoVid, este inadmisibil că acesta întârzie.

Bani europeni sunt, trebuie introduse și cofinanțările naționale și ale antreprenorilor. Mai mult, in lipsa bugetului garanțiile, comenzile venite de la stat, investițiile șamd, toate, sunt pe hold…

Nu e momentul pentru așa ceva, e mijloc de februarie și nu e promulgată legea bugetului pe 2021…

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau