fbpx

Lucrăm pe internet, ne uităm la filme pe internet, ascultăm muzică și, mai important, cheltuim bani pe internet. De aceea, rubrica de educație financiară EM360 de pe 26.10 de la Neatza, pe Antena 1, a avut drept temă tot siguranța tranzacțiilor online.

Unul dintre lucrurile pe care le-am aflat a fost că putem învăța de la cei mai buni?  Asociația Română a Băncilor are o campanie foarte interesantă despre fraudă online și despre cum o putem evita. Printre altele, desfășoară un proiect împreună cu Poliția Română și Directoratul pentru Siguranță Cibernetică , numit sigurantaonline.ro, din care putem afla o mulțime de informații utile.

Adrian Măniuțiu ne-a arătat la ce să fim atenți:

Ofertele ieșite din comun – mesaje personalizate și atractive, despre vouchere și câștiguri, trimise pe WhatsApp

Furtul de identitate – apar mesaje fake, atribuite unor personalități

Site-urile pe care intrăm, deoarece ar putea să fure date

Oferte de investiții care promit bani imediat și care cer cardul. Atenție, numărul de card nu e niciodată instrument folosit la încasare.

Un exemplu interesant discutat: șantajul cibernetic, în care ni se solicită bani pentru recuperare banilor sau pentru a cumpăra tăcerea privitoare la activitățile online. Ai zice că nimeni nu se lasă prins în asemenea „târg”, dar statisticile arată altceva,

Mai multe recomandări, aflați din înregistrarea emisiunii.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau