fbpx

Știați că vă PUTEȚI AMÂNA RATELE până la 9 LUNI? Ei bine, treaba asta se întâmplă, în principiu, printr-o negociere directă cu banca. Mare atenție, însă! BANCA NU PIERDE niciodată și există niște consecințe pe care trebuie să vi le asumați. Se pot schimba atomat durata și termenii creditului, iar dobânda se capitalizează.

Ce înseamnă această capitalizare?

Pai, de exemplu, dacă vă amânați rata cu 3 luni, în următoarele 3 luni de după perioada de păsuire veți avea de achitat pe lângă suma standard și dobânda din lunile de grație. Sau mai este varianta în care dobânda acumulată în lunile amânate se împarte pe toată perioada rămasă până la finalizarea creditului.

Și ar mai fi un aspect important de care trebuie să țineți cont. În cazul în care doriți o refinanțare sau un nou credit este posibil să fiți refuzați de bănci dacă ați apelat anterior la o amânare, pe motiv că nu sunteți un client credibil, care își poate asuma plata ratelor. Așa că analizați bine decizia înainte de a acționa în acest sens.

În cazul în care se impune, totuși, o amânare a ratelor și nu ajungeți la o înțelegere cu banca există alte două instituții care vă pot ajuta să obțineți o reeșalonare sau o amânare: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) sau Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB).

Cum funcționează cele două instituții aflați din clipul de mai jos.

Iar pentru cei care sunt foarte, foarte ocupați, am pregătit și un video scurt de doar 2 minute. Enjoy!

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau