fbpx

28 noiembrie 2020

Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis și Prim-Ministrul României, domnul Ludovic Orban au participat la ceremonia care a marcat finalizarea obiectivului de investiții BRUA – faza 1

Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis și Prim-Ministrul României, domnul Ludovic Orban, au participat la ceremonia care a marcat finalizarea proiectului BRUA – faza 1, respectiv a conductei în lungime de 479 kilometri și a celor 3 stații de comprimare.

Din delegația oficială au mai făcut parte domnul Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial.

Din partea SNTGN TRANSGAZ SA a participat Directorul General al companiei, domnul Ion
Sterian, reprezentanți ai conducerii executive și administrative ai acesteia, Prefectul județului Caraș-Severin, domnul Cristian Gâfu, precum și reprezentanți ai administrației publice locale.

Locația a fost aleasă simbolic, având în vedere faptul că Stația de Comprimare Gaze Naturale de la Jupa a fost primul obiectiv de investiții aferent proiectului BRUA – faza 1 care a fost finalizat, inaugurarea Stației având loc pe 30 septembrie 2019.

TRANSGAZ a început lucrările la cele 3 stații de comprimare aferente proiectului în data de 14 aprilie 2018. Ulterior, stațiile de comprimare au fost puse în funcțiune în septembrie 2019 (STC Jupa), octombrie 2019 (STC Podișor) și august 2020 (STC Bibești). Lucrările la gazoduct au început în data de 4 iunie 2018 și au fost finalizate la 22 noiembrie 2020.

Citiți documentul integral precum și declarațiile participanților în link-ul următor: https://www.transgaz.ro/ro/comunicat-finalizare-proiect-brua-faza-i

Share.

Comentariul tau