fbpx

Este un mit care spune că femeile sunt mai cheltuitoare și mai greu de dus în spate din punct de vedere financiar. FALS! Bărbații sunt, de fapt, cei care “spulberă” (sau, mai bland spus, dezechilibrează) bugetul familiei – o arată statisticile, care indică un procent de 80% în cazul acestora.

De ce, totuși, percepția aceasta greșită asupra doamnelor? Simplu, pentru că ele gestionează banii casei, însă, iată, o fac într-un mod corect și în beneficiul familiei.

Bun, dar haideți să vedem ce facem când banii nu ajung. În principiu, avem doar două variante: să câștigăm mai mult sau să cheltuim mai puțin. Dar până acolo, este important să vizualizați, la propriu, ce se întâmplă exact cu veniturile voastre lunare.

Pe ce se duc banii, când se duc? Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faceți e să știți tot timpul cum stați și care e radiografia financiară în timp real. Monitorizați-vă, folosind un caiet sau lucrați direct în Excel. Sau, de ce nu, într-o aplicație. Este plin internetul acum de astfel de aplicații financiare gratuite pe care le gastionați chiar de pe telefon. Revenind, folosiți doar două coloane: pe o parte să aveți VENITURILE, pe cealaltă CHELTUIELILE.

Următorul pas este să retrageți din venit 30% care vor merge către un fond de urgență (10%) și către economii/investiții/pensii (20%).

Și abia apoi, din cei 70% rămași, treceți la cheltuielile recurente precum: alimente, casă (chirile, rată, utilități, internet), igienă/sănătate/sport, transport/mașină, școală, datorii/rate/impozite.

DAR! Fiți onești și treceți la cheltuieli apoi și viciile, altfel niciodată nu o să reușiți să vă gestionați banii corect. La vicii intră: jocuri de noroc, hobby-uri, alcool, țigări etc.

Ei și abia acum aveți totalul real al cheltuielilor lunare și puteți vedea ce anume aveți de făcut: să câștigați mai mult sau să cheltuiți mai puțin.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau