fbpx

Un antreprenor, un fost ministru tehnocrat in guvernul Cioloș si, mai nou, un politician asumat: Dragoș Pîslaru este unul dintre cadidații de top ai Alianței 2020 USR Plus pentru Parlamentul European. Am vorbit multe…: despre ce-l mână în lupta politică pentru Bruxelles, despre costul corupției și redefinirea relației dintre cetățean și politician (primele 15m); despre încredere, responsabilizare și despre o alianța a forțelor politice de dreapta (m14-m26); despre amenițarea populist-naționalistă in Romînia și Europa, despre Rusia, despre soluții pentru a scoate România din întuneric și sărăcie – educația și sănătatea fiind marile șantiere ale României (m26-m43); despre educație și fonduri europene (m43-m55). La final ne-a spus și care e cea mai mare greșeală pe care o poate comite un politician: mesianismul! Enjoy!

Vorbim, cu realism, despre necesitatea, dar și despre impactul unei alianțe a forțelor de dreapta pe scena politică din România; discutăm și despre norul cenușiu, de o periculozitate morbidă, al populismului naționalist care plutește din nou deasupra Europei.

Care este cea mai mare greșeală pe care o poate comite un politician, dar și despre birocrația care are puterea nimicitoare de a paraliza un întreg sistem.

Rusia își urmărește interesul interferând acolo unde poate dezbina, Olanda își urmărește interesul atunci când negociază intrarea țării noastre în spațiul Schengen. Ok. Dar România? România ce face? România pare a fi, câteodată, a cincea roata la căruță… Candidatul Alianței 2020 USR PLUS, Dragos Pîslaru consideră că a sosit timpul ca și țara noastră să iasă din sărăcie și să-și urmărească adevăratele interese inteligent și echilibrat. Ună din soluții e miza totală pe educație! Dar, se întreabă Dragoș Pîslaru, de ce ar vrea unii care ne tot conduc de multă vreme să educe o populație sărăcită, care dacă n-ar mai fi needucată și sărăcită nu i-ar mai vota. Cum depășim paradoxul acestui cerc vicios?

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #OutOfTheBox #EM360OutOfTheBox#EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau