Apel către politicieni: Stați de vorbă cu cei care știu să construiască economia

Timp de 30 ani, forțele politice s-au rotit la putere și constatăm, după 30 de ani de piață așa-zis liberă, că România este una dintre țările cele mai bogate din Europa, dar în același timp țara cu cel mai scăzut nivel de trai. Politicienii nu știu asta?, a declarat Dr. ec. Constantin Boștină, președinte ASPES și director general al revistei Economistul.

„Perioada post-pandemie trebuie să o socotim nu ca pe o nenorocire, ci ca pe o oportunitate să restartăm și restructurăm economia. (…) Stați de vorbă cu cei care știu să construiască economia”, a fost unul dintre mesajele lansate către politicieni de Constantin Boștină, în cadrul dezbaterii „Economistul în Noua Economie”, organizată la aniversarea a 30 de ani de la lansarea revistei ECONOMISTUL, cel mai longeviv brand de presă economică românească.

„Economia românească – orizont 2040” a fost tema dezbaterii, în care s-a analizat ce ar trebui făcut pentru a reconstrui economia.

Alături de moderatorii Daniel Apostol, jurnalist economic, fondator România Durabilă, Director de relații externe FPPG, și Adrian Măniuțiu, jurnalist și antreprenor EM360 Studio, s-au aflat invitații:

  • Constantin Boștină – Dr. ec., director al revistei Economistul, Președinte ASPES
  • Prof. Univ. Dr. Mircea Coșea – economist, fost parlamentar/europarlamentar
  • Dr. ec. Eugen Dijmărescu – ASPES, fost viceguvernator și membru CA al BNR
  • Adrian Vasilescu – consilierul guvernatorului BNR
  • Dr. ec. Otilia Manta – IRIEM, CCFM Academia Română
  • Nicolae Badea – ASPES
  • Florin Luca – analist economic, ASPES

În primul rând, trebuie făcută o analiză a economiei românești, identificate punctele slabe și punctele tari, fiindcă nu există problema banilor în România, ci există problema distribuirii, faptul că sunt gestionați greșit. Mai multe detalii aflați urmărind dezbaterea.

NOUA ECONOMIE este un demers inițiat de România Durabilă și EM360 care susține un dialog permanent între Executiv și mediul de afaceri.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360 Studio

Share.

Autor

Avatar

Echipa editorială a portalului Economy & More / EM360 cu Adi Maniutiu

Comentariul tau