Atunci cînd trăiești în (probabil) cea mai caldă țară din Europa – Portugalia – te aștepți ca verile să fie nesfîrșite și iernile, pentru că verile nesfîrșite în realitate nu există, să fie blînde.

„În fiecare țară, pe durata iernii, se înregistrează mai multe decese din cauza frigului. În medie, în Europa, țările se confruntă cu o creștere a mortalității cu 15% pe timpul iernii. În Portugalia, creșterea este de 28%, astfel suntem țara din Europa unde rata mortalității crește mai mult pe durata iernii și acest lucru se întâmplă deoarece oamenii suferă de frig în propriile case. ”

Antonio Bello e genul de bărbat cu care îți dorești să fii prieten. E foarte deschis, extrem de relaxat chiar și atunci cînd face referire la statistici teribile, nu joacă rolul altcuiva și nici nu forțează nota ca să iasă în evidență. Poate tocmai de asta ceea ce face e cu atît mai important.

A început cu vreo 20 de prieteni. Făceau spectacole pe stradă. Prima oară au strîns fiecare vreo 50 de euro, destui pentru a petrece o noapte de pomină. Și cînd plecau să-și pună planul în aplicare, i-au văzut pe oamenii străzii. Și i-au invitat la masă cu ei. Și și-au schimbat definitiv viețile.

Povestea lui Antonio Bello spusă de el pe scena ASHOKA România:

 

Share.

Autor

Head of News

Comentariul tau

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.