fbpx

Pe buzele tuturor politicienilor se citește că România nu are bani suficienți să susțină cheltuielile necesare. În condițiile în care Ministerul Finanțelor e nevoit să caute mereu împrumuturi, majorarea pensiilor cu 40% prevăzută în lege pentru luna septembrie atârnă ca un satâr asupra ratingului de țară, care va afecta inclusiv nivelul dobânzilor.

„E evident că nu avem bani. Dar rolul acelor oameni care sunt acolo nu e să-mi spună mie că nu sunt bani, ci să facă rost de ei. Cum putem noi ca țară încă să ne împrumutăm din piață? Banca împrumută când vede de partea cealaltă a dialogului rațiune. Mi-aș arăta rațiunea ieșind cu o declarație responsabilă, fără să mai fierb pe nimeni, spunând ce se va întâmpla cu pensiile în septembrie. Voi explica de astăzi: cum le voi crește pe cele mici, ce voi face cu cele medii, mari, pentru că aplicarea Legii (privind majorarea pensiilor – n.r.), și nimeni nu vorbește deschis despre asta, va însemna un faliment de țară mai dur ca cel al Greciei”,

a comentat Adrian Măniuțiu, analist economic și antreprenor.

Ce ar trebui să facă statul cu banii? Urmăriți materialul video pentru detalii.

EM360TALK este o co-producție între EM360 Studio și Revista Economistul, o componentă a colaborării dintre Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol. EM360TALK poate fi urmărită și la PROFIT TV.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360 Studio

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau