fbpx
V-ați întrebat de ce oameni cu IQ-ul mare dau greș?
De ce oameni mult mai talentați decât voi nu au parte de succes?

Sigur, da, dacă ne uităm la avalanșa de discuții pe acest subiect, la inflația de cărți publicate, care ne promit să ne facă după ce am citit ultima filă să ne schimbăm viața radical. Multe dintre aceste rețete de succes se dovedesc, însă, doar vorbe, fără fundament și fără rezultate concrete.

Un răspuns argumentat științific vine de la o profesoară de matematică (Angela Duckworth) din Statele Unite. După ani de muncă, de teste, a pus la punct formula care arată potențialul de succes al unui om. Profesoara respectivă a testat, spre exemplu, ce-i face pe profesorii care predau în cartiere rău famate să reziste mai mult la acel job. Și, culmea, nu starea de sănătate, nu inteligența și abilitățile unui om sunt cele care cântăresc mai greu. GRIT e cheia, potrivit acestei formule. Adi Mănuțiu ne explică exact ce face ca unii să dea greș, iar alții să fie „rachete” și ce înseamnă GRIT.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau