fbpx

„Spune-mi cu cine te aduni, ca să-ți spun cine ești.”

Este perfect valabil atât în viața de zi cu zi, cât și în business. Nu degeaba se spune că suntem suma oamenilor de care ne înconjurăm.

Cu alte cuvinte, mai ales dacă nu sunteți mulțumiți de viața voastră, faceți o introspecție și treceți pe hârtie ce vă doriți cu adevărat, apoi analizați dacă oamenii din jurul vostru vă limitează sau vă propulsează.

Autorul Carlo Cipolla a realizat un set de legi fundamentale ale imbecilității umane. S-a bazat pe 4 tipologii (de fapt, 5, dacă punem la socoteală și “inutilii”) pentru explica mai bine de ce fel de oameni trebuie să ne înconjurăm, de cine să ne ferim, cine poate să ne ajute sau cine poate să ne ducă “la sapă de lemn”.

Iata cele cinci legi în formularea autorului:

  1. Numărul indivizilor imbecili în viață este mereu și în mod inevitabil subestimat de toată lumea.
  2. Probabilitatea ca un anumit individ să fie imbecil este independentă de orice însușire a respectivei persoane.
  3. Un imbecil este o persoană care cauzează pierderi unui alt individ sau grup de indivizi, fără a cîștiga nimic în schimb, uneori suferind pierderi de pe urma acțiunilor sale.
  4. Non-imbecilii vor subestima întotdeauna influența negativă a imbecililor. Îndeosebi, non-imbecilii vor uita mereu că, indiferent de moment, loc sau circumstanțe, a avea de-a face și/sau a te asocia cu imbecilii se va dovedi cu siguranță o mare greșeală.
  5. Imbecilul este cel mai periculos tip de persoană, mai periculos decît un răufăcător.

Ei, bine, pe cine trebuie să păstrezi aproape, dar, mai ales, cum faci să te ferești de imbecili, ca să nu ajungi să te confunzi cu ei? Explicațiile, cu tot cu suport grafic, le găsiți în clipul video de mai jos.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau