fbpx

ASF explică cum s-a ajuns la falimentul Euroins: „Nu sunt cauze economice”

Autorizația de funcționare a Euroins a fost retrasă pentru că firma nu a respectat regulamentele, şi nu din cauze economice. 

Declarația a fost făcută de directorul de comunicare al ASF, Daniel Apostol, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3 CNN, iar acum se ia în calcul înghețarea prețurilor RCA. 

„Noi nu vorbim aici de un faliment de piață, de o firmă care intră în faliment din cauze economice. 

Noi vorbim de faptul că o firmă nu a respectat cadrul de reglementare, vorbim de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară a stopat acest lucru. 

Decizia de retragere a autorizației de funcționare la această societate este o măsură venită să penalizeze acest comportament. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu are atribuții de a reglementa prețuri, de a controla prețuri. Prețurile sunt stabilite liber de fiecare asigurator. La fel, politica comercială a service-urilor le aparține. 

Se ia în calcul o soluție de înghețare pe o perioadă determinată a prețurilor de vânzare practicate de companiile de asigurări în luna martie 2022, ceea ce înseamnă că rata inflației care a afectat a fost înghițită de prețuri în ultimul an.

Prețurile care spuneți că sunt împovărătoare pentru consumatori ar dispărea din tarifele pe care ar urma să le practice pe o perioadă determinată de timp”, a precizat Daniel Apostol, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Falimentul companiei Euroins este cel de-al doilea de pe piața asigurărilor în nici doi ani de zile.

Share.

Comentariul tau