fbpx

ASF explică cum s-a ajuns la falimentul Euroins: „Nu sunt cauze economice”

Autorizația de funcționare a Euroins a fost retrasă pentru că firma nu a respectat regulamentele, şi nu din cauze economice. 

Declarația a fost făcută de directorul de comunicare al ASF, Daniel Apostol, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3 CNN, iar acum se ia în calcul înghețarea prețurilor RCA. 

„Noi nu vorbim aici de un faliment de piață, de o firmă care intră în faliment din cauze economice. 

Noi vorbim de faptul că o firmă nu a respectat cadrul de reglementare, vorbim de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară a stopat acest lucru. 

Decizia de retragere a autorizației de funcționare la această societate este o măsură venită să penalizeze acest comportament. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu are atribuții de a reglementa prețuri, de a controla prețuri. Prețurile sunt stabilite liber de fiecare asigurator. La fel, politica comercială a service-urilor le aparține. 

Se ia în calcul o soluție de înghețare pe o perioadă determinată a prețurilor de vânzare practicate de companiile de asigurări în luna martie 2022, ceea ce înseamnă că rata inflației care a afectat a fost înghițită de prețuri în ultimul an.

Prețurile care spuneți că sunt împovărătoare pentru consumatori ar dispărea din tarifele pe care ar urma să le practice pe o perioadă determinată de timp”, a precizat Daniel Apostol, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Falimentul companiei Euroins este cel de-al doilea de pe piața asigurărilor în nici doi ani de zile.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau