fbpx

Macroeconomistul Laurian Lungu spune că inflaţia a ajuns într-o zonă de vârf, iar proiecţia BNR este de 11%.

„Există o incertitudine ridicată în întreaga economie a lumii, iar aici sunt două opinii, una care spune că băncile centrale cresc prea abrupt rata dobânzii, iar alta care spune că nu trebuie să creștem în continuare pentru că există pericolul ca inflația să se ancoreze”, a declarat Laurian Lungu, invitat în emisiunea Income.

Economistul spune că ținta inflației este de a scădea la 2,5%, dar acest lucru poate dura ani de zile.

„O veste bună este că inflația a atins o zonă de vârf, în 2023 proiecția BNR este de 11%, pornind de la 16%”, a mai declarat Laurian Lungu. 

În legătură cu creșterea dobânzii, economistul spune că ultima creștere a fost de 0,25.„Băncile centrale cresc rata dobânzii, dar inflația se află pe o pantă descendentă pentru a atinge acel punct de inflexiune unde rata dobânzii ideală ar trebui să fie puțin peste rata inflației”, a mai precizat economistul.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau