fbpx

Soluţia ministrului Burduja pentru facturi mai mici la energie electrică: „Noi avem azi o notă de plată acumulată de 30 de ani”

În context, vicepreşedintele PNL vorbeşte de investiţii în capacitatea autohtonă de producere a energiei electrice şi a gazului, ca fiind soluţia.

„Nu doar România, ci lumea întreagă şi Europa are o trilemă: vrem o energie mai verde, pentru că avem o problemă la nivelul planetei cu schimbarea climatică, vrem o energie mai sigură, pentru că avem un conflict la graniţele noastre şi Rusia foloseşte pârghia aceasta a dependenţei faţă de gazul rusesc în jocuri geo-politice, şi vrem o energie mai ieftină.

Este greu de atins toate aceste trei deziderate şi trebuie să înţelegem că aceasta nu este doar o problemă a României, ci o problemă globală.

Noi plătim azi o notă de plată acumulată de 30 de ani (…) pe care din păcate România o decontează şi lucrurile nu se schimbă de azi pe mâine, dar soluţia o reprezintă investiţiile în capacitatea autohtonă, românească de producere a energiei electrice şi a gazului.

De ce nu am avut investiţii? Pentru că am avut guverne care au schimbat de azi pe mâine cadrul legislativ. 

Deci trebuie să evităm aceste lucruri şi să creăm un cadru stabil, predictibil şi să facilităm aceste investiţii, pentru că, de pe urma lor, toţi românii vor beneficia prin facturi la utilităţi mult mai reduse”, a declarat ministrul Inovaţiei, Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3 CNN.

Gândiţi de două ori, cheltuiţi o dată! Sfatul economic al săptămânii

Trăim o perioadă aberantă, post-pandemie, probleme cu inflaţia, conflictul de la graniţă, dobânzile cresc, alimentele se scumpesc. Toate aceste lucruri ne atacă la buzunare, iar sfatul săptămânii este: gândiţi de două ori, cheltuiţi o dată.

„Concentraţi-vă asupra venitului şi nu intraţi în blocaje. Cu alte cuvinte, dacă nu vă generează un venit, dacă o cheltuială nu poate fi asimilată unei investiţii şi nu este amortizabilă, nu o faceţi acum. Nu staţi pe cash.

Mutaţi banii cash în zona activelor.

Cumpăraţi lucruri care vă pot aduce valoare adăugată. Este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru o iarnă care va continua într-o tentă inflaţionistă profundă şi cred că pentru a putea să depăşim acest lucru trebuie să fim extrem de cumpăraţi”, a explicat Adrian Măniuţiu, prezentator Income.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau