fbpx

EM360TALK cu Adi Maniutiu & Daniel Apostol

Invitat: Conf.univ.dr. Iulian Fota – New Strategy Center

La o dezbatere organizată zilele trecute la Washington de către Atlantic Council, un think tank american în domeniul afacerilor internaționale, una dintre cifrele menționate a fost pierderea economică a Americii estimată din cauza pandemiei, de minus 14%.

„E o estimare preliminară, dar ordinul de mărime e important: e de trei ori și mai mare prăbușirea față de cea din 2008/2009. (…) Asta ne arată cât de dramatică devine situația”,

a declarat, la EM360 TALK, Conf. univ. Dr. Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională.

„Aici nu e vorba numai de cantitate, ci și de natura acestei cantități. Pentru că în 2008/2009 am avut o criză financiară, care a venit din burta sistemului financiar bancar, s-a propagat apoi în economie și am avut o recesiune la nivel global. De data asta, criza e de cu totul altă natură. Colapsul acum nu pleacă din sistemul financiar sau industrial. Toată economia colapsează pe orizontala ei”,

a explicat jurnalistul Daniel Apostol.

„Știm ceva ce a perturbat foarte mult. Avem componenta de panică, care distruge piața, îngheață businessul și, mai mult, blochează banii care nu circulă. Valurile sunt destul de mari și barca noastră e destul de mică”,

a apreciat, la rândul său, Adi Măniuțiu, analist și antreprenor.

Speculanții crizei: China și Rusia

Țări precum China și Rusia văd însă și partea de oportunitate a acestei crize, iar Italia este o țară pentru care ambele au un interes de mai mult timp. Care este acela?

Urmăriți întreaga discuție de la EM360 LIVE, care l-a avut ca invitat pe Conf. univ. Dr. Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională.

EM360TALK este o co-producție între EM360 Studio și Revista Economistul, o componentă a colaborării dintre Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol. EM360TALK poate fi urmărită și la PROFIT TV.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

3 comentarii

  1. Pingback: Iulian Fota: SUA se așteaptă la o prăbușire economică mult mai mare ca în 2008 | Club Economic

  2. Pingback: Iulian Fota: Rusia și China, speculanții crizei generate de COVID-19 – NewsEnergy

  3. Pingback: Iulian Fota: SUA se așteaptă la o prăbușire economică mult mai mare ca în 2008 | Club Economic

Comentariul tau