fbpx

Adrian Măniuțiu și invitații săi au comentat în cadrul emisiunii INCOME din 18.03 vestea săptămânii în industria energetică: a fost semnat un important acord între ROMGAZ, Petrom și TRANSGAZ, cu rezervarea unei importante capacități, ce presupune și o garanție în favoarea ultimei companii menționate, în valoare de 80 milioane de euro.

Următorul pas: în iunie ar urma să se anunțe demararea proiectului de exploatare de către ROMGAZ și Petrom, pentru o cantitate importantă de gaze naturale:  8 mld. mc anual (nu 6 mld. mc), începând din 2026, timp de cel puțin 10-12 ani.

Acest acord reprezintă, după cum au arătat invitații, o oportunitate cu impact energetic și geopolitic, de de a diminua dependența de importuri. Dar, desigur, aceasta este posibil, în situația în care statul român decide ca partea sa din gazele naturale (70% din totalul gazelor naturale exploatate în Marea Neagră) să rămână în țară. Vă invităm să urmăriți dialogul ce are drept temă situația gazelor naturale din România, rezervele de energie și investițiile în infrastructură.

Vă invităm să urmăriți înregistrarea.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau