fbpx

Situația pe piața muncii din România e una atipică şi în același timp ingrijorătoare. În timp ce companiile se plâng că nu găsesc specialiști și meseriași, spunând că suntem în fața unei noi crize majore, ei bine, în tot acest timp, șomajul în rândul tinerilor atinge cote alarmante, cifrele oficiale prezentând valori care depășesc jumătate de milion, dar acestea sunt cifrele oficiale… adevărul din piața e mult mai crunt. Cauza principală e lipsa unei alinieri, a unei corelări inteligente între educație și ceea ce are nevoie şi cere mediul de afaceri… România nu e conștientă de faptul că suntem în plină epocă a revoluției industriale 4.0, o perioadă în care se mizează aproape exclusiv pe tehnologie, cercetare, dezvoltare, samd.

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

2 comentarii

 1. Educatia de calitate nu exista la noi.

  Iau cazul meu. Am capacitate intelectuala. Incerc sa invat singur diverse, in special Java si SQL, dar tehnologia e mult avansata fata de ce pot invata eu singur acasa. E absolut necesar sa fac o practica, ceva tangibil. Doar ca ea nu exista.

  Companiile nu sunt dispuse sa plateasca macar cu minimul pe economie cativa oameni sa ii pregateasca timp de 6 luni sau un an, cat o fi necesar.

  Vrem specialisti, dar cine sa ii formeze? Cade in responsabilitatea companiilor sa pregateasca acesti specialisti, parerea mea.

  • Adrian Maniutiu pe

   Asa e, acesta fiind si motivul pentru care firmele cer acum un cadru mai stimulant pentru practici si ucenicii. Responsabilitatea, in mod evident, trebuie impartita.

Comentariul tau